onsdag 10 september 2014

London - part 4

London är ganska sömnigt på helgmorgnar, så även på hotellets frukostbuffé där vi var nästan ensamma. Vi (läs Humlan) gillar ju att fånga dagen, så redan klockan 8 var vi redo för frukost.
Lördagen började med en promenad ned genom Soho, Covent garden och slutligen National Gallery, Londons stora fina konstmuseum, där alla stora konstnärers verk hänger.

När vi gick till och från vårt hotell passerade vi alltid den här typiskt brittiska käpp- och paraplybutiken.


Pubarna i London är alltid vackert dekorerade!



På konstmuséet började vi med att ta en förmiddagsfika. Noomi hade blivit lovad en "bylle", då hon blivit lite less på att sitta i vagnen. Men bland konsten kunde hon gå själv sen, vilket var skönt. Humlis tycker mycket om att titta på tavlor och den här gången var hon särskilt intresserad av tavlor med barn och hästar på.




Ett vackert mosaikgolv;


Noomi provar en basker i muséishoppen.


Efter konstmuseét promenerade vi vidare ned förbi de kungliga stallarna, Houses of parliament och in i St James park. En riktig oas i London. I mitten finns en liten sjö där en massa olika fåglar häckar. Take away-smörgåsar på en bänk vid sjön blev dagens lunch. Sen gick vi till lekparken som ligger granne med Buckingham palace. Noomi gungade och åkte en jätterolig rutchkana bland annat.






På kvällen sen gick vi in till stan som vanligt efter lite vila på rummet. Det är så underhållande att bara strosa runt och titta på folk i London. Tyvärr funkar det inte riktigt att gå på musikal med Noomi, det får vi ta när hon blivit äldre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar