måndag 15 september 2014

Helgen som gick - bilbyte, botaniska, brorsor

Hej igen efter helgen!

Idag har vårt "nya" vardagsliv börjat med allt vad det innebär. Noomi har börjat hos dagmamman på riktigt och jag har börjat jobba på Eriksbergs vårdcentral som ST-läkare. Men först en liten resumé av helgen som inte riktigt blev som vi tänkt...

Vi hade planer på att åka till vårt kantarellställe och plocka svamp på lördagen, men på väg hem från dagmamman på fredag morgon började bilen hacka. Suck suck suck. För att göra en lång historia kort har vår bil behövt en hel del omvårdnad på verkstaden den senaste tiden och som bekant är det aldrig billigt att hämta ut den. Så när den började krångla nu IGEN så kände vi att det fick vara nog. Dock fick vi ett ganska akut problem att lösa då vi var i behov av att kunna skjutsa Noomi sen följande måndag. Så fredagens projekt blev att leta efter en ny bil. Michael flexade ut tidigt och vi åkte till en stor bilfirma i Mölndal. Tre timmar senare var saken fixad. Vi bestämde oss för att privatleasa en bil, så nu är en språnkans ny Nissan Qashqai på väg till oss. Det känns så himla skönt!!
På lördagen åkte jag och Humlan in till Botaniska trädgården och träffade min barndomskompis Alva. Vi promenerade runt och tittade på alla vackra dahlior och Noomi fick löpa fritt i den stora parken.
Dock lyste solen med sin frånvaro, så efter en stund blev det lite kyligt. Noomi somnade i vagnen och vi  kunde ta en sconesfika på ett café i Linné.
Under tiden var Michael kvar hemma och tömde gamla bilen, och vips var den även såld och hämtad. Vi firade med en promenad till Eriksberg och den fina lekparken. Det finns en jättebred rutschkana där som är rolig för både stora och små. På kvällen kom Noomis storebror Lucas hit och busade med lillsyrran.
Söndagen kom och vi fick besök av Noomis andra storebror, Noah. Då åkte vi till Slottskogen och hade picknick och tittade på djuren. Vi badade också i vår pool och spelade "den försvunna diamanten".

Här kommer en spridd skur med bilder från helgen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar