onsdag 3 september 2014

London part 2

En annan positiv överraskning med hotellet var att det tydligen ingick Engelsk frukost, mums! Då blir man riktigt mätt och orkar en lång dag på stan.
Vår första riktiga dag i London, dvs torsdagen, började vi med att åka till Naturhistorisk muséet. Utanför själva muséet hade de en fjärilsutställning, det var ett gigantiskt tält med tropiskt klimat inuti, där fantastiskt vackra fjärilar flög runt. Man kunde lära sig allt om fjärilens utveckling och liv, men det var gott nog att bara njuta av dessa underbara insekter som ljudlöst flyger runt. Noomi tyckte det var jättespännande med "fääjil" och en stor turkossvart fjäril satte sig till och med på hennes arm.





Efter fjärilsutställning var det då dags för Naturhistoriska muséet, men det blev tyvärr en riktig flopp. Det var så fruktansvärt mycket folk därinne att det knappt gick att röra sig, ljudnivån var också därefter så vi gav snabbt upp.
Istället promenerade vi till det stora fina varuhuset Harrods. Det är ju en upplevelse i sig att bara gå runt där och titta på de fantastiska salarna där verkligen ALLT mellan himmel och jord ryms. Vi såg en armbandsklocka för 1,5 miljon kronor bland annat, men vår budget var mer i nivå med två chokladpraliner som vi köpte i chokladrummet. Mums! Noomi hade fått en resslant av mormor och morfar, så hon köpte sig en stor och fin Paddingtonbjörn med stövlar och väska.



Efter lyxshoppingen åkte vi tillbaka till  hotellet och vilade oss en stund. Vi bytte också om till finare kläder, för vi hade nämligen bokat bord på Jamie Olivers restaurang.
Noomi fick ritpapper, kritor och klistermärken att roa sig med och hon fick också en egen barnmeny. Vi valde "puppydogs" till henne. Små hemstoppade korvar i bröd med klyftpotatis och sallad till. Till efterrätt fick hon en frukttallrik. Tyvärr åt hon knappt någonting av det, men klistermärkena var desto roligare.




På väg till restaurangen gick vi på den här fina gatan:





Efter middagen gick vi ner till Trafalgar square, en stor öppen plats framför National gallery där det finns fina fontäner, stora statyer och alltid myllrar av folk. Noomi stortrivdes där, hon sprang runt i sin klänning och pratade med folk, vinkade och var verkligen i sitt esse!
Först vid niosnåret somnade hon i vagnen och vi kunde bege oss till Häägen Daaz glasscafé och inta vår dessert.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar