lördag 6 september 2014

Heldag på Liseberg!

I torsdags kväll kom Björn och Vide till oss. Michael hämtade dem vid flygplatsen, men tyvärr orkade inte Noomi hålla sig vaken tills de kom hem hit. Istället fick hon sig en glad överraskning på morgonen när vi öppnade dörren till gästrummet.
Noomi skolas in hos dagmamman nu, mer om det i ett senare inlägg, och så även i fredags. Men bara till klockan 12, för sen ville vi hem till Björn och Vide. Vi lagade en stadig lunch toppat med fika, för ska man på Liseberg kan man inte komma på fastande mage. De öppnade kl 15, och då var vi där.
Det blev en toppenbra dag på Liseberg. Det var nämligen underbart skönt sommarväder och i princip inga köer!! Michael anslöt till oss när han slutat jobba och sen åkte vi och åkte och åkte. Allt från Helix ett flertal gånger till Flumeride (vattenstockarna) och klassikern slänggungan, som för övrigt var himlans illamåendeframkallande...

Glass på Lejonet och Björnen åt vi såklart och snabbmat till middag. Som det ska vara.
Noomi hade också en rolig dag, för det första tycker hon att det är jättespännande att titta på alla karuseller och berg och dalbanor som åker hit och dit, sen var det som sagt så lite folk att hon kunde gå själv mycket. Vide, jag och Noomi gick och hälsade på Lisebergskaninen i kaninlandet, men Humlis vågade bara vinka till kaninen på avstånd, inte gå fram och krama som en del andra barn gjorde. Det är ett jättefint barnområde på Liseberg och även Noomi fick åka. Högspänningen tyckte hon var mysig, man satt i små pariserhjulsliknande korgar som åkte lite upp och ned och snurrade runt i sakta mak. Och fin utsikt övet kaninlandet fick vi på köpet. Sen fick Noomi åka Flygis, där man satt i små flygplan som åkte runt en bana. Den tyckte hon var lite läskig till en början, men sen gick det bra!

Noomi kom hem från Liseberg med en gosedjursanka lika stor som henne själv. Nej, vi vann den inte i femkamp, men Humlan som charmar alla, fick den av en kvinna när vi satt på en bänk och väntade på att Björn och Michael åkte kanonen. Noomi blev väldigt förtjust i sin jätteanka och den passade perfekt i hennes vagn.

Klockan 22 stängde parken och vi hade åkt oss belåtna. Det är verkligen inte ofta det är så lite köer OCH fint väder. Perfekt på alla sätt och vis. Vi tog bussen hem med ankan inknölad under vagnen somnade sen tidigt allihopa efter en intensiv dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar