söndag 17 juli 2016

Utflykt till Ullånger och en tur med häst och vagn

Igår gjorde vi en liten utflykt till Ullånger, lagom lång bilresa på 2 mil, vilket är ungefär det som funkar för Ruben för tillfället.
Ullånger är ett mysigt litet samhälle med bland annat en jättefin lekpark där vi lekte loss en stund. Humlan tränade balansen på en liten hinderbana, gungade kompisgunga och vippgunga. Vippgunga är verkligen roligt, en sån vore skoj att ha hemma!






Den här vildingen hittade vi i lekparken...



I Ullånger finns också ett jättemysigt café som heter Skogshildas. Här talar vi färska bullar av finaste råvaror. Jag åt en vaniljbulle som fullkomligt smälte i munnen, till det ett glas ekologisk skogshallonsaft som också var hur gott som helst!



Fin, gammaldags inredning. Till Noomis förtjusning fanns en liten stol, perfekt för henne att sitta på.



Med gott fika i magen gjorde vi sen ett besök på Expo. En stor hantverksutställning som sätts upp en vecka varje sommar. Mycket fint att titta på och jag köpte med en sak som ska få hänga i Rubens blivande rum.

På väg hem från Ullånger stannade vi till på Vallen. Det var hembygdsdag på hembygdsgården där och det fanns möjlighet att åka häst och vagn. Det ville Noomi gärna göra, så hon och jag (och Ruben på magen) åkte en tur. Humlis ville gärna sitta där fram, och det fick hon. Så hon satt där längst fram bredvid kusken och tronade belåtet. Jag tycker att hon var jättemodig som vågade sitta där hela turen, Noomi har inte direkt hunnit skaffa sig någon hästvana...


Hästen hette Tira och var en islandshäst. Noomi var hemskt nöjd med turen och hade nog kunnat tänka sig att åka både ett och två varv till...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar