söndag 24 juli 2016

Moster Emmas Twin peaks-party

Igår fyllde moster Emma år  (28 stycken närmare bestämt) och hade ställt till med ett hejdundrande galej i Gissjö. Ett Twin Peaks-party. Jag har aldrig sett serien, bara gjort vissa efterforskningar på Wikipedia inför kalaset, men jag blev helt klart nyfiken!

Gissjö bjöd på varmt och vackert väder och vi välkomnades vid uppfarten av den här fina skylten för att riktigt komma i stämning...


Sen var det dags för ett litet kunskapstest i ämnet i form av en tipspromenad. För de yngsta gästerna var det barnfrågor med Frost/Pippi Långstrump/Astrid Lindgren-tema vilket var mycket uppskattat av Noomi som lyssnar mycket på Pippi. 

Med på promenaden fick vi bägare med popcorn/majskrokar och ett glas lemonad att svalka oss med.


Ambjörn hade byggt en väldigt rejäl och fin grill dagen till ära. Där grillades det goda älgfärsburgare som vi fick plocka tillbehör till på buffén som stod uppdukad i sågen. Väldigt effektfullt med stora sågklingan granne med hamburgerdressingen:) 

Vi satt och njöt av den goda maten vid borden som stod uppdukad i skuggan. Ett trevligt gäng av släkt och vänner var samlade för att fira Emma.


Ruben hoppade hamburgarna den här gången...


Det var härligt att få byta blöja på uteskötbordet.


Tur att man är utrustad med en separat efterrättsmage! Hamburgerbuffén byttes sen mot en jättelång jordgubbstårta och högar med kakor och dougnuts. Noomi valde en rosa med strössel, jag med.


Födelsedagsbarnet vid sin långa tårta!


Det var flera små gäster på kalaset och de hade en egen liten hörna på en filt i gräset. Ruben föredrar ju dock fortfarande att sitta i famnen, man ser ju så mycket bättre då tycker han...



Tack moster Emma för ett toppenfint kalas!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar