söndag 28 juni 2015

Semesterfredag med mormor och morfar

Nu är helgen till ända. Mormor och morfar sitter på tåget, på väg hem, och Noomi sover sen länge. Hon slocknade redan vid 18-tiden, fullständigt slut efter en lång och rolig helg med lite konstiga sovtider.

Tänkte berätta lite om vår fredag som var så härlig. Jag jobbade bara fram till lunch, så klockan 12 mötte mamma, pappa och Humlan mig på jobbet. Vi åt lunch på ett ställe som heter Fiskhuset, det ligger precis bredvid vårdcentralen, på kajen i Eriksberg. Det var varmt och skönt och soligt. Vi njöt av fish and chips och morfar fick sig en öl. Så riktig semesterstämning verkligen!
Mätta och belåtna tog vi sen båten in till stan. Vi tittade på rean i några butiker och det fyndades en del kläder. En fika på café Vanilj blev ett bra avbrott i shoppingen. Noomi deklarerade att hon ville ha kladdkaka och lyckades äta upp hela den rejäla biten. Mitt lilla fikamonster...

När vi kom hem igen frächade vi till oss och tog på finkläder. Michael väcktes (han hade jobbat natt) och vi samlades på balkongen för ett glas rosé och uppvaktning av morfar som fyllt år. Tyvärr såg det ut som att paketet blivit hajbitet, Noomi rev loss en bit precis innan,  hon har varit sugen på att öppna det sen vi slig in presenten i onsdags...

Klockan 17.30 hade vi bokat bord på Pure bistro and Wine, vår alldeles egna restaurang här i bottenplanet på huset. Och vilken mat sen!! Wow, det var en riktig upplevelse för smaklökarna. Vi åt förrätt och huvudrätt och kyparen valde passande viner till. Jag åt till exempel ett halvt nät (gigantiska) musslor i vitvinssky till förrätt och därefter torskrygg med vårprimörer. Nomnom!
Noomi hade med sig sin dockvagn och dockbebisen Erik, så hon roade sig bra mellan rätterna, det är gott om plats att köra dockvagn på här nere nämligen. Humlan fick en rätt från barnmenyn; torsk med färskpotatis och skirat smör. Haha, riktig lyxbarnmat, och hon åt med god aptit.
Efter den utsökta middagen tog vi hissen hem, väldigt bekvämt och praktiskt. Noomi somnade på direkten och sen åt vi födelsedagstårta till dessert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar