lördag 2 januari 2016

Gott nytt år!

Gott nytt år alla!!

Vi firade nyårsafton på hemmaplan för första gången, men samma nyårsfirargäng som alltid (tyvärr utan Vide som befinner sig på semester i Indien fortfarande).
Dagen började med en korvgrillningsutflykt vid Kont, det här superfina stället som ligger så nära oss. Kan verkligen rekommendera ett besök där om någon har vägarna förbi, man behöver inte gå så långt för att komma ut till havet, så även en nästan-treåring orkar gå från parkeringen.
Som alltid smakade picknicken fantastiskt utomhus. Varm choklad med vispgrädde har blivit en tradition på nyår.
 

 

En selfie med mamma och moster Kerstin.
 
  

Norfar och Humlis kamperade ihop i vanlig ordning. 
 
Emma och Ozzy. Ozzy hade en lugn och skön nyårsafton i Strömbäck, nästan helt fritt från fyrverkerier, något som han liksom många andra vovvar inte uppskattar.
 

Iiiiinte alls lätt att få fota Humlis längre, man blir totalt ignorerad när man kommer och ska ta en bild på sitt favoritobjekt.
 
 Hela gänget utom mamma (som fotade) och Hilding som låg i vagnen.
 

Noomi fick åka på morbror Björns axlar på väg tillbaka.

När vi kom hem till huset igen efter utflykten tog några av oss en promenad genom byn, "rundan" som vi säger. Sen var det dags för nyårsbastu, en ny, blivande tradition tror jag bestämt, för det var otroligt skönt att värma sig i bastun efter att varit ute i blåsten.   

Efter att ha bastat i två omgångar var det dags att spela Verner, paketleken. Även Noomi var med, hon hade tränat upp sig hos gammelfarmor häromdagen, men det ska ju gå snabbt, och rätt som det var skulle Humlan ta av sig lackskorna precis när det var hennes tur... Flera paket vann hon i alla fall och var väldigt nöjd med sin insats.
 
  

Björn och Hilding var finklädda kvällen till ära!

Som alltid när vi befinner oss i detta sällskap åt vi otroligt god mat. Vi hade delat upp det mellan oss, och alltsammans smakade helt sagolikt. Så här såg vår meny ut;

- Bubbel och tilltugg som bestod av minikrutonger med romröra
- Förrätt: jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor och tryffelolja
- Huvudrätt: Älgfilé med salsa verde, ugnsrostade rotsaker och vitlökssås
- Efterrätt: En choklad/kola-tårta i 3 lager med en spegelglaze på tillsammans med hemmagjord ingefärsglass

Björn hade tagit sin uppgift att ordna godispåsar till barnen (en väldigt gammal tradition som vi håller liv i fortfarande trots ganska stora barn vid det här laget) på största allvar. Man fick minsann leta sin påse en bra stund på de mest påhittiga ställena innan man kunde frossa i sig godiset.
Vi skålade såklart i bubbel till tolvslaget, men inomhus i år. Det var inte så mycket fyrverkerier att se utomhus här ute på vischan, och det går ju lika fint utan.

Nu har vi lämnat ett händelserikt 2015 bakom oss och ser fram emot ett lite lugnare men minst lika bra 2016 - lillebror i april blir såklart höjdpunkten!
 
Gott nytt 2016! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar