fredag 25 december 2015

Julafton 2015

  God jul och god fortsättning!

Vi hade en jättetrevlig julafton igår som började redan på morgonen. Då hade nämligen Noomi fått ett brev av Tomten himself där en tråd var fäst. Humlan fick följa tråden genom hela huset och ett garnnystan senare kom hon fram till Tomtens överraskning som väntade i biorummet. Tända tomtestakar, julfrukost med varm choklad med vispgrädde och inte minst några julklappar. 
Eftersom vi skulle bli fler senare under dagen, gav vi de flesta av våra julklappar redan på morgonen. Noomi fick en ekorrfamilj från Sylvanian families med tillhörande badrums- och köksinredning. Bara ett hus som fattas nu... Jag fick en lyxig morgonrock av min fina make och av Noomi fick jag ett par snygga mysbyxor. Michael fick en fjällrävenjacka av mig (han är ju Norrlänning på riktigt nu!) och av Humlis fick han ett fotokollage med bilder på sin yngsta dotter.

Strax före lunch kom våra gäster. Morbror Björn, mormor, morfar, morfars moster Åsa, gammelfarmor, moster Emma och morbror Ambjörn, lillkusin Hildning och Ozzy. Vi började med ett riktigt gofika, skinkmackor på mammas hembakade julbröd och även den här mjuka pepparkakan med lingonfrosting --->

 

 Efter fikat tog några av oss en promenad i byn, ett taktiskt drag för att sedan orka äta så mycket som möjligt av julbordet...


Här skymtar man kapellet i Strömbäck:

  

När vi kom hem förberedde vi julbordet, en massa gott. En del traditionella rätter men också flera alternativa, vad sägs om chevrépizza på smördegsbotten? 

 
En stund senare var vi mätta och belåtna, såklart hade vi kunnat utfodra ett mindre kompani med all mat, det blir alltid alldeles för mycket! Men det smakade jättebra, och lite rester är ju inte helt fel att kunna kalasa på dagen efter.
Noomi hade sett fram emot besöket av Tomten som han utlovade i morgonens brev till henne. När han väl knackade på fönstret till tvättstugan blev hon dock ganska rädd... Ett helt varv runt huset fick tomten gå innan han hittade rätt dörr in. Noomi höll sig hela tiden på behörigt avstånd, men vågade hämta sina paket som tomten hade till henne. När vi skulle ta en selfie med Tomten protesterade hon dock vilt! 
   

När Tomten hade gått hade vi mera julklappsutdelning! Sen blev det dags för dessert, apelsinsallad med mascarponekräm var lätt och uppfriskande efter julmaten. Humlan gick sen upp med Norrfar för att sova, de läste nya julklappsboken Pettson får julbesök och Noomi hade sitt nya polkagrisnattlinne på. Hon var ganska mör efter en mysig med intensiv julafton.


Vi andra dukade fram en massa frukt och julgodis...11 sorter hade vi visst gjort. Vi spelade också Verner, en juklappslek som vi alltid gör. Då har man chansen att få med sig ytterligare en julklapp eller två.


Så här stilig var Noomi igår, en riktig Madicken-julklänning, självklart med lackskor och strumpbyxor till!



 Den här bilden tog vi idag, mormor och morfar med sina två skatter.

Och här ovan är familjen Elfström framför sin boning. Michael hade sin högtidsdräkt på sig dagen till ära. 

På bilden nedan här är morbror Björn och lillkusin Hilding.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar