torsdag 7 januari 2016

670 gram lillebror!

I måndags var vi på första tillväxtultraljudet. Klockan 11.30 hade vi tid på spec-MVC, så innan dess hann Noomi och jag besöka det nya fina biblioteket i stan. Humlan trivdes så bra bland böckerna att hon inte alls ville gå därifrån, så det blev en snabb promenad upp till sjukhuset sen för att hinna i tid. Det kändes i fogarna kan jag lova och sammandragningarna kom som ett brev på posten.

Det var mysigt att få titta på lillebror igen. Han mådde bra därinne, låg och vilade sig och var inte så aktiv just den stunden vi tittade. Barnmorskan gjorde olika mätningar för att kunna uppskatta en vikt på bebisen. Man mäter buk, skalle och lårben. Först trodde hon att det var en bebis åt det större hållet, men det visade sig bli en siffra på - 10%. Men allt från - 20 till + 20% räknas som normalt! Så hittills går allt som det ska. Lillebror väger nu enligt ultraljudet 670 gram.

Nästa besök på spec-MVC blir om 4 veckor, i v. 28, då blir det en ny tillväxtkontroll. Men innan dess väntar ett vanligt besök hos min barnmorska på Teg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar