onsdag 13 maj 2015

Långa meningar och en gammal bild

Noomis tal alltså. Hon är helt otrolig! Det är ju helt galet egentligen hur bra hon kan uttrycka sig. Vi är såklart vana vid att Humlan pratar mycket och bra, det har hon gjort länge nu, men ibland slår det en vilka fantastiska meningar hon kan sätta ihop!

På Ica häromdagen, Noomi och Michael gick förbi en mamma som satt och matade sin bebis från en barnmatsburk.
- "titta pappa, en bebis som äter mellanmål!"

Imorse, jag står i badrummet i min yukata från Yasuragi.
- "Vilken fin morgonrock du har mamma!"

Kanske har det bidragit till Noomis språkutveckling att vi läst mycket med henne redan från 4-5 månaders ålder då jag läste 'ABC sa lilla t'. 
Humlis har ju sen älskat att bli läst för, och vi läser fortfarande flera böcker per dag. Innan vi börjar läggningen är det ett tex ett bra sätt att varva ned med att sitta i soffan och läsa tillsammans. Ibland vill Noomi läsa för mig, det är spännande!

Boken Mollan och mormor har varit en favorit ända sen i julas och lämpligt nog har de precis börjat ett tema hos dagmamman utifrån just den boken. Noomi hade tydligen kunnat hela boken på förhand fick vi veta!

Avslutningsvis en bild som är ungefär ett år gammal. Notera hur somrigt klädd Humlis var. Det är inte riktigt så nu, maken till svinkall vår alltså...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar