söndag 10 maj 2015

En lördag i vårt hus

  Åh, igår hade vi en sån himla mysig dag. Från början till slut, uteslutande i vårt i eget hus! Det var rätt ruggigt väder ute nämligen, en perfekt dag att utnyttja faciliteterna vi är så bortskämda med.
Dagen började med en väldigt liten frukost, därefter gav sig Michael ut på en powerwalk och jag och Noomi till lekparken en stund - allt för att bli så hungriga som möjligt till klockan 11 då vi hade bokat bord för brunch. Hagabadet har sen en tid tillbaka både restaurang, spa och yogastudio i bottenplan på vårt hus, och vi har tillgång till allt. Ja, maten i restaurangen får vi naturligtvis betala för, men det andra får vi utnyttja hur mycket vi vill.


  
Brunchen var helt sagolik. Fräsch och fin, mycket grönt och fisk. Närproducerat, ekologiskt och vackert upplagt.
 
 

Den här fina Humlisen var hur duktig som helst. Servitören undrade om de skulle steka köttbullar till henne, men nej, det behövdes inte. Noomi är ju en riktig finsmakare och njöt i fulla drag av omelett med tomatröra, laxpaté, flankstek och mycket annat. Vi satt där i över en och en halv timme, och Noomi skötte sig exemplariskt. Åt en rejäl portion för att sedan lägga sig ned och vila lite på soffan där vi satt. Sen ville hon dansa och gjorde helt sonika det på golvet nedanför bordet.
 

Michael och jag drack varsitt glas champagne, Bollinger tror jag bestämt att det var. Det känns som att lördag lunch är vår nya fredag kväll - pigga och utvilade att kunna njuta av något gott.
 
 
 

Efterrättsbordet gick inte av för hackor. Underbar rabarberpaj, olika ostar, chokladmousse på sked (vilket blev Noomis favorit), äppelkompott, fattiga riddare och mycket mer.  Som den dessertmänniska jag är var detta efterrättshimlen!
 
Mätta och belåtna tog vi sen hissen upp till lägenheten för att vila oss en stund innan det var dags för nästa aktivitet - tvåårskalas!
Vår granne Matteo, Noomis kompis, fyllde år och hade ett litet mysigt kalas för några av oss i huset.  Vi åt en god och snygg fotbollstårta och barnen fick fiska upp varsin godispåse ur den fina fiskedammen. Humlan hade aldrig ätit godis innan igår, något vi var ganska nöjda med, men vi hann liksom inte hejda henne förrän hon lyckligt gnagde på en godisfisk. Jaja, så särskilt många bitar blev det inte i slutändan och vi fick borsta tänderna noga sen.
Efter kalaset gick vi hem och åt en mycket lätt omelett till middag, hungern var liksom inte påtaglig av någon anledning. Strax för 18 gick vi sen ned till spaet och hade en härlig stund. Det var bara vi tre där och vi njöt av värmen i bubbelpool och bastu och medan Michael och Noomi badade fick jag unna mig något så lyxigt som att ostörd ligga i en av de härliga vilsängarna och bara inte göra något alls. Mammalyx verkligen!
 
En lördag med guldkant helt klart! Och faktiskt väldigt harmonisk från början till slut dessutom..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar