söndag 2 april 2017

Mormor- och morfarmys och en ny cykel!

Den här helgen började storslaget för Noomi, i fredags fick hon nämligen en ny cykel. En balanscykel i lilametallic och en ny fin hjälm i svart och gult. Det går nästan inte att beskriva hur glad Noomi blev över sin cykel, hon trodde liksom inte att det var sant när vi rullade ut den från affären. Hon fick snabbt kläm på tekniken och cyklade flera gånger på fredagen. När Noomi var ute och cyklade sitt "kvällspass", kom grannpojken ut med sin cykel också. Då höll Noomi nästan på att trilla av cykeln av belåtenhet, hon kände sig ungefär hur stor som helst! 



På fredagkväll svängde mormor och morfar in på gården. Noomi fick stolt visa upp sin cykel innan vi gick in och åt sushimiddag. Det var fyra veckor sen mormor och morfar var här, ovanligt länge verkligen, så besöket var mycket efterlängtat. Noomi har frågat ofta sista veckorna!

På lördagen fick jag och Michael lite barnfri tid och vi kunde passa på att åka in till Umeå och provköra bilar. Vi ska byta bil efter sommaren och måste komma fram till vad vi ska ha för sort. Som det ser ut nu är vår bil, en Nissan Quashqai, lite för trång, två bakåtvända bilstolar tar stor plats och nu sitter Ruben fram. Målet är att hitta en bil där vi har plats att ha båda barnen i baksätet. Vi blev väldigt förtjusta i en Subaru Outback, vi får se om den blir en sån. Dvar skönt med lite vuxentid, även om vi hade fullt upp med de olika bilprovningarna. Barnen hade det jättebra hemma med mormor och morfar. Fem timmar var vi borta och så länge har vi inte haft Ruben bortlämnad tidigare.





Idag vaknade vi till ett toksnöande utav dessa like. Inte jättekul, jag hade ju börjat hoppas på vår, men en god anledning att bara mysa inne. Hela förmiddagen slappade vi och hade det skönt. 

Så här ser det ut när det är morgonfika i sängen. 



Om någon undrar vad Noomi har på huvudet så kan jag berätta att det är långt hår. Noomi vill så gärna har långt hår och i väntan på att hennes eget ska växa, tog hon helt sonika och satte en klänning på huvudet. Det funkade jättebra att sätta upp den med hårsnodd, och mormor provade också att fläta ärmarna. 

Björn kom ut till lunch och vi åt våfflor. Sen tog pappa och jag en springtur i snömodden, blött om fötterna, men gott att röra lite på sig. De andra gick på promenad med barnen i vagnarna. 
Till middag sen lagade vi köttfärslimpa av kycklingfärs, med oliver i och rostad potatis och fetaostsås till. Ett nytt och oprövat recept, men väldigt gott!

Hoppas ni haft en bra helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar