söndag 9 april 2017

Kusinen i stan - en lördag i Övik

Igår hade vi en efterlängtad heldag i Övik. Vi åkte efter frukost och plingade på dörren hos kusin Hilding redan halv elva. Noomi var heltaggad inför den här dagen, hennes högsta önskan är dock att bli lämnad hos Forslunds över natten, men igår körde vi en familjepryl av det, så barnvaktandet får bli en annan gång.

Vi började med stadigt lunchfika, korv med bröd, nybakad sockerkaka och ballerinakex till exempel är bra att ladda med inför en promenad på stan. Nu när vi bor på landet är det lite lyxigt att kunna promenera till affärerna, och Hilding och co bor bara ett par kvarter ovanför gågatan. Noomi följde med moster, morbror och kusin till den stora fina lekparken, det är också något vi (Noomi åtminstone) är lite svältfödda på, så det var väldigt uppskattat! Jag, Michael och Ruben tog en snabbkik i några butiker innan vi mötte upp de andra i parken. Jag hade eventuellt tänkt köpa något till mig själv i klädväg, men i vanlig ordning kom vi ut med barnkläder istället. En födelsedagspresent till en blivande ettåring inhandlades också.

När vi kom tillbaka till från stan var det lördagsfrid för hela slanten. Barnen lekte i Hildings lekrum och hade så roligt. Det är ju alltid väldigt spännande att leka med nya grejer som man inte har själv, och Hilding, han har till och med en rutchkana på sitt rum. Den tyckte Ruben var jätterolig och han kikade av skratt när vi hjälpte honom att åka.





Hilding demonstrerade också sin motorsåg för lillkusinen. Ruben såg ytterst fundersam ut!


Sen vankades det middag, chiligryta med goda tillbehör. Mums filibabba! Ruben åt målmedvetet och såg ut att uppskatta måltiden.


Som vanligt när moster Emma är i farten blir det något extra. Igår blev det skattjakt som ledde till varsin påse "lördagsgodis" (sockerfria frukttassar för barn), Noomi tog täten och kände sig himla stor när hon fick veta att det var lördagsgodis! Det åts andaktsfullt  frukttassar under en lång stund innan leken kunde ta vid igen.

Vi fick också världens godaste efterrätt igår. En jättevacker Pavlova! Jag åt så jag var mätt till långt in på förmiddagen idag...


Ruben åt frukt och grädde med god aptit som ni ser. Ja, det blev en tur i badbalja efter det här...



Strax efter 19 körde vi hemåt, och det var ljust hela vägen! För övrigt var det en lite svettig hemresa, Ruben skrek nästan hela vägen. Till slut somnade han av utmattning. Inte så roligt...

Men i övrigt en supermysig lördag!!
Vi hade inte kommit ut på E4:an ens då Noomi sa att hon redan längtade efter Emma, Ambjörn och Hilding. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar