fredag 21 april 2017

Påskhelgen och mera kalas!

På skärtorsdagskvällen, självaste ettårsdagen, åkte vi till mormor och morfar. Men först blev vi bjudna på middag hos kompisar i Norrmjöle. Det är Noomis dagiskompis Felix som bor där med sin familj.
Barnen somnade gott i bilen innan vi ens hunnit ut på e4an och när Noomi slog upp ögonen i backen upp till Babelsberg sa hon; "jag tror jag somnade till en stund"
Hos mormor och morfar väntade kvällsfika med nybakat morotsbröd, ett mysigt avslut på födelsedagen och en fin början på påsken.

Långfredag kom och det var dags för kalas igen. Vi bakade bullar, dekorerade tårta (prick likadan som på kalas nr 1, ett vinnande koncept helt enkelt) och dukade fint med Ostindia-servisen och serpentiner. Gammelfarmor, Åsa och Forslunds kom och firade med oss. Ruben fick så otroligt fina presenter; en massa fina kläder, läragåskor och en egen rutchkana (precis som kusin Hilding har). Fast Noomi och Ruben fick rutschkanan tillsammans från mormor och morfar bestämde vi. De blev nämligen lite kämpigt det här med att någon annan fyllde år, mycket starka känslor milt uttryckt.
Även gammelfarmor blev uppvaktad med paket, hon fyller år dagen före Ruben. 82 år skiljer det mellan dem.

Stilig kille i födelsedagsskjortan.


Nya kläder och små Kavatskor fanns i paketen.


Ännu en av Rubens nya outfit;




Långfredagen fortsatte sen med promenad och påsklamm till middag.

På påslafton vaknade vi före tuppen, ja först efter en stund fick han ut sina påskägg. Noomi hade tur och hittade sitt väldigt snabbt! En massa roliga små saker fanns där i, en fin muminmugg bland annat. Småpojkarna var lite för små för att leta ägg, men tyckte ändå att det var himla festligt hela grejen.
Ruben ser ju onekligen nöjd ut får man säga.



En fantastiskt fin påskfrukost år vi tillsammans på lördagen, där fanns nybakat bröd, jordgubbar och allt man kunde önska sig. Äggen var vackrare än någonsin tack vare äggvästar som mamma hade köpt. Vilken grej alltså!


Efter frukost åkte pappa och Ambjörn till Gissjö för att jobba några timmar och vi andra gjorde oss klara för vårt dagsverke; loppisrunda. Vi hann med både PMU och Erikshjälpen. Obligatoriskt wienerbrödsfika på Pingis  (som vi kallar Pmu) men även en del fynd.

Till middag på lördagen åt vi påskbuffé, otroligt fint och gott alltsammans. Sen vinkade vi av pappa Michael som åkte hem till Umeå för att jobba.
Jag och barnen passade på att stanna ända till måndag när jag ändå var långledig. Sköna och mysiga dagar med familjen, promenader, god mat och planering inför vår gemensamma resa till Kreta i maj.




På måndag eftermiddag tog vi tåget hem. Mormor och morfar följde med till stationen och vinkade hej då.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar