fredag 13 januari 2017

Snö snö och ännu mera snö!

Som det har snöat de senaste dagarna, jisses alltså!
Igår var det dessutom storm, en sån dag man inte vill sticka ut näsan genom dörren ens en gång. Än mindre sätta sig i en bil och vara ute på oplogade vägar med dålig sikt. Nu blev det inte aktuellt att ens fundera över att åka till förskolan, vi har nämligen haft lite sjukstuga här i veckan. Blandad kompott av åkommor, förkylningar, magsjuka och allmän vissenhetskänsla. En lämplig dag att vara konvalescenta på och få mysa inne hela dagen med gott samvete och betrakta stormen.

Jag gick ut och skottade på kvällen när Michael hade kommit hem från jobbet och vädret hade lugnat sig. Gudars, det var helt galet tungt. Vilket träningspass. Men väldigt roligt också, det blir så prydligt och fint på uppfarten.

Idag vaknade vi friska och pigga till ännu mera snö. Hur mycket som helst! Min prydliga skottning syntes inga spår av längre...
Noomi och jag fick ta ett pass med snöbjörnarna på förmiddagen när Ruben sov, Humlis med sin lilla och jag med den stora. "Jag är lillskofflarn", som Noomi sa.
Snön var om möjligt ännu mera kompakt idag, dessutom ville Noomi gärna lägga sig på min snöbjörn och åka...pust!

Ruben fick en bebispulka i julklapp och idag har vi provat den för första gången. Noomi drog Lillebror hela vägen till postlådorna och sen tillbaka.




Det var så vackert ute idag, och den där tystnaden som blir när allt täcks av snö...




Ruben såg ut att uppskatta åkturen, han tittade sig fascinerat omkring. Det är första gången han kommer vintern och snön så nära inpå. Vi är ju oftast ute när han ligger nedbäddad i vagnen och sover.



Efter promenaden fick pulkan med Ruben i agera spårkälke och vi drog upp ett skidspår till Noomi runt huset. Hon provade genast att åka ett varv och hon är så stolt och glad över att hon blivit så duktig på att åka skidor. Bara på ett par gånger har hon blivit mycket stabilare och åker själv mestadels, men självklart med regelbundna vurpor såklart:)



Som mjuk, fluffig bomull ligger snön på våra buskar, mysigt!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar