torsdag 5 januari 2017

Den ene kryper och den andra åker skidor!

Nu har det börjat lossna med Rubens krypning! Igår var första gången han kröp ordentligt, det blev nog en 4-5 "kryp". Tidigare har han tagit sig iväg, ibland lite framåt, men oftast bakåt - otroligt frustrerande tycker Ruben. Han har en förmåga att fastna under möbler när han trycket sig bakåt nämligen, härom veckan fick jag dra fram honom under badrumskommoden...
Men nu kan vi konstatera att han kryper på riktigt (puh, slut på lugnet)! Klassisk stil ser det ut som. 


Det har dimpt ner en himla massa snö här i Kramfors (och förhoppningsvis även i Strömbäck). Noomi och jag var ute igår och "skofflade" som hon säger.


Det är roligt att återuppleva gamla barndomsminnen när vi är hos mamma och pappa. Noomi har haft mitt gamla dockskåp framme nu i veckan och vi har även spelat ett av mina gamla favoritspel, De fyra årstiderna. Det är ett slags fiaspel, och Noomi hanterade det riktigt bra. Fast mitt i ena spelomgången tyckte hon att vi skulle byta färg (spelpjäser) med varandra. 


Nu är det kallt som sjutton här, men soligt och fint. - 22 grader visade termometern idag, men Ruben sussade gott i vagnen trots kylan. Rejält påpälsad såklart och även vagnen fick sig lite tilläggsisolering. 


Noomi fick skidor i julklapp av mormor och morfar. Tyvärr har det varit dåligt med snö sen jul, men nu äntligen har den kommit. Humlan har verkligen sett fram emot att få prova de fina gulsvarta pjäxorna och de matchande Fischerskidorna. Igår upptäckte mamma att Noomi hade ställt upp sina pjäxor i bokhyllan, så nog har hon längtat alltid.
Så trots de 22 minusgraderna blev det alltså premiär idag. Tillsammans med morfar tog hon sig två varv runt huset!


Ruben har varit rätt så krasslig i veckan. Före nyårshelgen blev han förkyld och sen har det satt sig på luftvägarna. Noomi har förkylningsastma och det väl inte helt osannolikt att även lillebror har det tyvärr. Så i veckan har vi fått ge inhalationer med luftrörsvidgande, ett himla bestyr och inte alls lätt eller särskilt roligt att tvångspressa masken mot en vilt fäktande stackars Ruben. Men tur att det finns, och nu är han på bättringsvägen. Igår badade han i diskhon och var så glad.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar