torsdag 12 januari 2017

9 månader idag Hurra!

Idag är det exakt 9 månader Ruben föddes! Hurra för vår ljuvliga lille pojke!

Det händer MYCKET på utvecklingsfronten just nu.

Att krypa lärde sig Ruben för en vecka sen när vi var i Kramfors, då tog han de första, försiktiga krypen framåt. Nu går det snabbt kan jag intyga. Vips har han tagit sig iväg en bra bit, vi har redan noterat några av Rubens favoritgrejer att krypa till;

- Odi, vår dammsugarrobot
- toaborsten...(blä!)
- den vanliga dammsugaren, Ruben sätter själv på den numera.

En annan ny grej är att Ruben lärt sig vinka OCH säga hej samtidigt. Så otroligt gulligt, man dör sötdöden flera gånger om.

Mamma kan han säga nu sen några veckor tillbaka, och nu de senaste dagarna säger han något som är väldigt likt "titta".

Ruben ställde sig upp mot läragåvagnen häromdagen också. Slut på lugnet med andra ord! Vi har sanerat nedervåningen på små leksaker och annat olämpligt för en bebis som stoppar allt i munnen och nu måste vi bara få till det här med grind i trappan också. Hög prio på den!
Helt plötsligt har han blivit rörlig på alla möjliga sätt, kan sätta sig upp i sängen till exempel. Så nu har vi kånkat ned den stora spjälsängen från vinden och bäddat för prins Rubinoj.

Lagom till niomånadersdagen har Ruben fått överta storasysters fina, blå bilstol. Nu ska lillebror åka i framsätet och Noomi , som fått en alldeles ny och fin bakåtvänd stol, ska husera där bak. Ska bli spännande att göra premiärturen till helgen och se hur barnen trivs i sina nya stolar. Till Noomi köpte vi en Minikid från Axkid, den är väldigt rymlig, och förhoppningsvis kan vi ha henne bakåtvänd ett bra tag till. Besafen, som Ruben övertagit, har fördelen att den går att ändra lutningen på under färd, perfekt för bebisar som ofta sover i bilen.

Så här fint sitter Ruben i sin "nya" bilstol, nytvättad klädsel och alla Noomis gamla elefantkex är uppdammsugna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar