söndag 29 januari 2017

Fredagsmyset med stort F!

Tänkte berätta om vår fina fredag vi hade nu häromdagen. Jag och barnen startade dagen med att åka och hälsa på en dagiskompis till Noomi i Norrmjöle. Felix är också 15-timmarsbarn på förskolan och är hemma med mamma och bebissyster. Vi var ute först och åkte skrana och sen åt vi lunch och fikade inne. Vi hade jättetrevligt och timmarna bara flög iväg, plötsligt fick vi bråttom hem för att ta emot våra fredagsgäster; familjen Forslund! De skämde bort oss och lagade världens godaste middag till oss, inbakade småpizzor med tacosmak och goda tillbehör.

Ruben satt bänkad i god tid och väntade på att få hugga in, vår matglade lilla gosse.


Efter middagen åkte vi tjejer till Stöcke där det var skridskodisco på isplanen utanför skolan. Noomi invigde sina nya fina skridskor med tillhörande glittriga skridskoskydd. Det var discolampor på isen, musik och en massa barn och vuxna som åkte skridskor och hade roligt. Noomi träffade några förskolevänner som hon minglade lite med. I nästan en timme åkte hon tappert, ramlade och kravlade sig upp hur många gånger som helst. Satt och vilade vid kanten en stund, men sen ville hon åka hem till kusin Hilding.


De här två alltså! De har så roligt! Ruben är fortfarande på efterkälken, men om några månader hänger han nog på han med.


Till slut somnade alla tre barnen i varsitt sovrum på övervåningen. Hurra! Vi storisar, dukade upp fredagsmys deluxe, extra allt liksom. Inklusive en banoffepie. Till detta serverades två karaffer Sangria och vi tittade på Sällskapsresan, den första när de åker till Gran Canaria. Och det var precis var Forslunds skulle göra dagen efter, så bättre uppladdning gick väl inte att få!


Lördag blev sovmorgon för mig och Michael. Ruben, som kan sova halva förmiddagarna ibland, sov till halv tio, och Noomi som hade gått upp en timme tidigare hade passat på att bada med sin lillkusin.



En promenad och en stunds skranåkning i ishård pulkabacke hann vi med innan vi gjorde taberas på banoffien och skjutsade till flygplatsen. Bara liiiite sotis... hade inte varit helt fel med en vecka på finhotell i sommarvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar