tisdag 3 januari 2017

Elfströms årskrönika del 2

Vi fortsätter med att sammanfatta andra halvan av 2016!

Juli

I början av juli hade vi mycket förberedelser inför Rubens dop och dopkalas att ordna med. Jag bakade och bakade och bakade med Ruben i selen på magen. Den 9:e juli döptes vår lille pojke i Strömbäcks kyrka och vi hade ett jättemysigt kalas hemma efteråt tilllsammans med släkt och vänner.



Efter dopet följde några härliga veckor i stugan med mormor och morfar. Ruben hade blivit en närhetstörstade bebis som hängde mest jämt i selen, är så glad av vi redan då investerade i en Babybjörn One.

Det var en fin sommar med mycket sol och bad, båtutflykter och annat kul. Vi hade en mysig dag i Ullånger med lek på fina lekparken, besök på Expo och sen åkte jag och Noomi häst och vagn på Nordingrå hembygdsgård.





Jag och barnen var i stugan själva med mamma och pappa ganska mycket, men vi var även samlade hela klanen vid några tillfällen, Här är mormor och morfar med alla barnbarnen.


Pappa Michael fyllde år den 20:e juli och det firade vi med båttur till Ulvön där i åt skärgårdsbuffé på hotellet. Sen gick vi en promenad i Ulvö hamn och tittade på alla mysiga hus och sjöbodar och doftade på rosor. Det var en supervarm dag och på hemvägen blev det bad från båten om jag inte missminner mig...


Augusti

I augusti åkte vi till Göteborg en vecka. Vi hade först planerat att bila ner, men det slutade med att jag och barnen flög eftersom Ruben inte alls gillade att åka bil och skrek i princip varenda gång.
I Göteborg hade vi en jättebra vecka med fint väder och mysig tillsammanstid med familj och vänner. Ruben blev stora killen och började med sittdelen till vagnen strax innan 4 månaders ålder.


September

I September åkte jag, Michael och Ruben till London på en 4-dagarssemester. London, som är vår absoluta favoritstad, var till stor belåtenhet även den här gången. Vi bodde på ett tjusigt hotell där till och med Ruben fick egen morgonrock och tofflor.


Vi hade jättehärliga dagar, åt och fikade gott, besökte Towern, utställningar, shoppade och hade det allmänt jättebra! Noomi hade det också toppen tillsammans med mormor och morfar. Hon hade inte varit ifrån oss så länge tidigare, men det gick verkligen hur bra som helst! 

I September blev Lillhuset färdigt också, hur fint som helst! Självklart hade vi ståndsmässig invigning med klippning av rött band och skål i bubbel. Samma dag hade vi också arbetsdag hemma hos oss, hela klanen kom och hjälpte oss med en massa saker i hus och trädgård. På kvällen firade vi min 31-årsdag med Breaking Bad-fest.


Oktober

Oktober kom och nu hade vi kommit in i en riktigt bra lunk med det nya vardagslivet Vi började åka till öppna förskolan i Röbäck på måndagar (den sk. Barbiekyrkan) och helt plötsligt blev Ruben världens gladaste bebis som lärde sig sitta sjäv och nu även kunde tolerera både vagn och bil riktigt bra. En fantastisk vändning! Äntligen kunde vi åka bil utan konstant illvrål och jag kunde gå långa promenader med vagnen när Noomi var på förskolan.

I slutet av månaden fyllde kusin Hilding 1 år och hade ett jättefint kalas!



Vi inredde och gjorde färdigt i Rubens rum, det blev väldigt ombonat och mysigt!


Älskade små skatterna, här nybadade:


November

Lagom till novemberlovet kom snön till oss med besked. Noomi invigde sparken för säsongen och vi åkte pulka och snowracer i backen en hel del.


En höjdpunkt den här hösten var också Noomis förskolas flytt till de nya fina lokalerna. De hade varit i tillfälliga baracker under byggtiden, men i slutet av november blev det äntligen dags att inviga den helt nya skolan och förskolan. Barnen hade tillverkat flyttfåglar och hela den här flyttgrejen var ju hur spännande som helst för både barn och föräldrar. Förskolan är verkligen jättefin på alla sätt och vis och det känns verkligen roligt att Noomi (och snart även Ruben) får gå där.

December

Så kom julmånaden och även den fylldes med trevligheter! En andra adventshelg hos mormor och morfar med nästan hela klanen samlad bland annat:


Vi fick titta på förskolans luciatåg och Noomi var lucia.


Vi hade mormor och morfarbesök tredje adventhelgen och gick på julmarknad på folkhögskolan i byn och hade glöggmys i Lillhuset.


Slutligen blev det jul och det såg ju bland annat ut så här:


Noomi var med mormor och morfar i kyrkan på levande julkrubba.

Det var lite godbitar från året som gått. Nu är det redan den tredje dagen av det nya året. Jag är säker på att det kommer att bli ett bra år även detta. Jag ska börja jobba deltid i mars och Michael ska vara föräldraledig deltid. I maj ser vi fram emot en resa till Kreta för att fira morfars 60-årsdag, vi ska bo hela klanen i en gigantisk villa som vi hyrt, det ska bli så roligt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar