onsdag 17 augusti 2016

Utflykt till Alfonshuset

Idag har vi hälsat på hos Alfons. Precis invid trädgårdsföreningen ligger Alfons Åbergs kulturhus. Vi har inte varit där tidigare, jag och Noomi har ju annars varit runt på det mesta i barnväg under min föräldraledighet när vi bodde i Göteborg, men Alfonshuset blev aldrig av. Men roligt att ha något kvar att upptäcka nu när vi är här och turistar!



Storasyster Amelia gjorde oss sällskap hos Alfons.


Vi började med att leka på övervåningen, här snickrar Noomi och Amelia...


... och gosar med en jätte-Alfons. En sån vore mysig att ha hemma, men 1800 spänn kändes lite mycket för ett gosedjur...


På nedervåningen var stora kulisser uppbyggda och där fanns även Mållgans café. Alfons helikopter tyckte Noomi var jätterolig. Tryckte man på en knapp så fick man dessutom åka en liten tur med den. Upp, runt ett par varv i sakta mak och sen ned igen. Humlan åkte jättemånga gånger såklart:)

 

Där fanns också en korvmoj där Noomi sålde oss korv med bröd och hamburgare. Senap och ketchup kunde hon bjuda på också. Korven kostade oftast 9 kronor och ibland fick man växel tillbaka från kassaapparaten som Noomi hanterade så skickligt.




Här ser ni lejonet som bor i djungeln där Alfons landar med sin helikopter. 


Känner ni igen höghuset där Alfons bor? Noomi spanade ut från balkongen, sen tog hon rutschkanan ner.



Här skymtar man ingången till Alfons lägenhet. Där fanns pappa Åbergs fåtölj där han brukar sitta och läsa tidningen, pipan låg (fastlimmad, hehe) på ett fat bredvid.


Alfons säng som vi känner igen från böckerna...


...och monstret i garderoben som lilla Småtting är så rädd för. Noomi tyckte också att monstret var lite läskigt, hon trodde att det åt blod nämligen. 


En Konsumbutik fanns också, med jättesöta små kundvagnar att shoppa i. Två gånger per dag spelas en teater, vi såg "Listigt Alfons Åberg".

Här är den lilla biografen med två fåtöljer i, där visades såklart Alfonsfilmer. 


Alfonshuset ligger så  vid kanalen. Det finns en fin terrass där vi intog fika i halvtidspausen. Ljuvligt god morotskaka och kall festis, det har varit riktigt varmt i Göteborg idag!


Ruben har haft en sovdag, men här var han vaken en stund. Han tittade även på teatern.



Det var väldigt lite folk på Alfonshuset idag, väldigt skönt och gott om plats att leka på. Här är Michael och Noomi som Alfons och Milla;



Noomi shoppade sig en snygg Alfonsrygga innan vi gick hem, den blir fin att ha på Kornet i höst!



Tummen upp för Alfonshuset och det fina caféet där. Inte direkt billigt i inträde, men vi hade en jättebra eftermiddag där och Noomi var nöjd och glad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar