söndag 21 augusti 2016

Bröllopsdag och husbygge

Nu mår vi bättre i våra förkylningar allihopa. Skönt! Noomis astma blev inte så farlig den här gången, min hörsel är åter (hurra!) och Rubens snuva är bättre.

I helgen har vi haft mormor och morfar här. Det var en massa veckor sen de var hos oss i Strömbäck, så det var på tiden helt klart.
Luften har blivit höst här och en av våra björkar på tomten har drabbats av plötsligt lövavfall. Konstigt ändå att det bara var några veckor sedan vi badade i 23-gradigt vatten i Bredviken... då sommar, nu höst.

Mormor och morfar kom på lördag förmiddag. Vi fikade nybakta scones (Leilas recept, rekommenderas varmt!) som ett slags tidigt afternoon tea. Därefter körde Michael igång med byggandet och jag med målandet. Så lyxigt när vi får hjälp med barnen och kan bygga och måla ostört en stund.

Här är Michaels främsta hjälpreda i byggandet - Humlis;


På eftermiddagen följde Noomi med in till Ikea och Avion och gjorde lite ärenden. Hjälpte mormor och morfar att prova ut nya glasögon bland annat. Ruben och jag tog en powernap på soffan och laddade för...


...det stora bröllopsdagsfirandet! Den 20 augusti 2011 gifte vi oss, 5 år sen vilket innebär träbröllop. Känns passande då vi bygger hus detta år!
Mamma och jag tog en bastu och spaade lite uppe i badrummet. Sen åkte finkläderna på och vi lagade och åt en superbt god middag tillsammans. Kanapeer med skagenröra, torskrygg i vitvinssås och favoriten tiramisu till dessert. Skål i bubbel för 5 fina år tillsammans, en fördubbling av antalet familjemedlemmar och ett stort, fint hus rikare.




Idag har vi byggt och målat ännu mera, d går framåt och nu är utsidan klar så när som på målning. En milstolpe! 

Noomi och Ruben har haft sedvanligt frukostmys med mormor och morfar i stora sängen till morgonen. Noomi kom ned till dem redan när hon vaknade klockan 6, men somnade sen om till klockan 8.



När vi vinkat av mormor och morfar på eftermiddagen gick vi över till våra grannar på fika.



Imorgon börjar vardagen igen, för Michael börjar jobba nu efter en lång ledighet. Vi startar veckan och måndagen med bvc-besök för Ruben.


2 kommentarer:

  1. Vilken fin helg nu verkar haft! :) Och vad långt ni kommit med uterummet!

    SvaraRadera
  2. Ja, jättemysig verkligen! Bubbi kom på på lördagkväll också:)
    Idag började vi sätta upp panel på väggarna inne i huset, så det går framåt. Sen är det "bara" golv, lister, fönsterfoder, målning etc kvar...

    SvaraRadera