måndag 15 augusti 2016

Rosor, systrar, vänner och en solig dag i Göteborg

Dag 3 på vår Göteborgssemester har vi tillbringat i stan mestadels. Noomi hade en jobbig start på dagen, det har blivit sent nästan alla kvällar här och imorse blev det för mycket för henne. Utbrott, skrik och gråt över allt och inget. Stackars lillhjärtat, det är så synd om henne hon blir sådär trött och allt blir på tok...

Men till stan kom vi i alla fall. Vi kikade i en del butiker och shoppade lite smått och gott. Köpte med oss lunch från ett väldigt bra sushiställe vid Kungsportsplatsen och gick sen över gatan in till Trädgårdföreningen. Göteborgs gröna lungor med enorma gräsytor och vackra planteringar. Där var vi ofta när vi bodde här, ett riktigt favoritställe. Vi mötte upp storasyster Amanda och hennes pojkvän Markus i parken och picknickade tillsammans i skuggan. Noomi var lite blyg till en början, men tinade snabbt upp. Sushin smakade gott som vanligt och även Humlis (som just hade ätit en korv med bröd) drog i sig 3 bitar och en mugg misosoppa.
Efter lite parkhäng vinkade vi av Amanda och Markus som skulle till Liseberg. Michael skjutsade hem Noomi till farmor, vi insåg att hon var lite för trött för att orka fortsätta strosa runt i stan...





Ruben och jag shoppade lite under tiden. Ja, eller rättare sagt så handlade jag medan Lillen sov i vagnen (!). Det här med sittdelen alltså, vilken erövring för Ruben. Han har varit riktigt nöjd idag och (halv)suttit en hel del vaken i vagnen och bara sett sig omkring, pillat lite med en leksak jag hängde dit. Han har även sovit en, för att vara Ruben, längre stund. Det var då jag hittade så fina kläder till min yngste. Kunde i lugn och ro botanisera bland de fina bebiskläderna på Lindex och slog till på en liten garderob i cirkustema. Lämpligt nog så hade de precis börjar en drive där man får 100 kr rabatt för varje 400 kr man handlar för, inte helt fel! Ska fota och visa kläderna imorgon.



När Michael kom tillbaka till stan tittade vi runt en stund till innan vi gick upp till avenyn och mötte upp vännerna och gamla grannarna Andreas och Katri. Som alltid så himla trevligt att träffas och vi åt gott på Le pain francais bistro. Jag tog ett glas vitt till maten och  vi satt ute i närmast högsommarvärme - snacka om semester! Vi avslutade måltiden med kaffe/te och macarons, en härlig kväll.


Väl hemma igen kramade vi en Humla som hade varit i den stora fina lekparken med farmor. Hon berättade stolt att hon vågat åka tunnelrutchkanan själv. Alf fyllde år idag så vi köpte med en prinsesstårta och firade honom nu på kvällen. Noomi tyckte vi skulle sjunga för honom också, och det gjorde vi såklart!

Ruben har blivit förkyld idag. Han hostar och nyser, men tack och lov ingen feber eller rossel. Vi hoppas att det stannar vid en "näsförkylning" och att han är bättre imorgon igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar