söndag 12 februari 2017

En riktig kalashelg

Det tar på krafterna att fylla fyra år! Noomi bröt ihop fullständigt av trötthet nu innan läggningen, det var så synd om henne. Hon var arg, skrek och sparkade och ville INTE GÅ OCH LÄGGA SIG. Men till slut, efter mycket strykande medhårs, kramar och pussar blev hon ledsen och sa att hon ville sova. Det blev en mysig nattning, vi läste samma bok två gånger och sen somnade Noomi på två röda. Hon har varit så spänd och förväntansfull i helgen inför födelsedagen, kalas och presenter och har knappt kunnat äta på hela helgen.

Vi började lördagen med en riktigt fin födelsedagsfrukost. Mormor och morfar kom redan på fredagen, så de var också med.
Noomis plats var dekorerad med serpentiner och en massa paket väntade på henne vid bordet. Noomi hade såklart fullt sjå att öppna presenter och provleka med nya kassaapparaten hon fått, men vi andra njöt av nybakat frukostbröd och ostbricka.


Efter frukosten gick tog vi sparkarna bort till pulkabacken. Noomi och Michael åkte skrana i solskenet, riktigt härligt vinterväder.
När vi kom hem åt vi en lunchvåffla och sen började vi förberedelserna inför KALASET.



Det var en riktig prinsessfest. Alla gästerna fick dekorera varsin krona när de kom. Noomi gick såklart all in på pyntet och hennes krona var helt klart den mest glimmande.





Vi fikade prinsesstårta såklart, och pudrade citronrutor, kakor och kardemummabullar. Noomi blåste ut de fyra ljusen på tårtan och vi fick än en gång sjunga för vårt fina födelsedagsbarn.


Inget kalas utan lekar och vi körde kurragömma i vårt stora hus, där finns det gott om bra gömställen vill jag lova. Noomi och Kerstin räknade till 100 i badrummet och sen blev vi hittade en efter en.

Till middagen gjorde vi inbakade calzonepizzor med tacotillbehör, gott och enkelt!


Efter maten stod fiskdammen riggad och alla gästerna fick fiska upp varsin påse med godsaker.

Nu var klockan mycket och tre trötta små barn nattades. Vi vuxna åt fruktsallad till efterrätt och avrundade en riktigt fin kalasdag.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar