söndag 26 februari 2017

En aktiv söndag!

Våra små skatter, Humlan och Rubinen, är faktiskt ganska duktiga på att sova på morgonen. Halv åtta eller senare är en vanlig vaknatid för oss om ingen väckarklocka ringer tidigare. Idag fick vi dock göra morgon lite tidigare än vanligt... Ruben har haft lite besvärligt att vända sig i sängen sista nätterna, han blir liksom liggande på sin ena arm, och behöver då hjälp att hamna rätt och få snutten placerad som den ska osv. Så några gånger har jag fått studsa upp och assistera honom under natten, och när det hände 06.20 , så kände sig Ruben ganska färdigsoven. Han skyndade sig att väcka storasyster också och söndagen kunde börja!

Halv åtta vinkade vi till Michael som for till sjukhuset för en jobbdag, vid köksbordet fortsatte frukosten en stund till.

Morgontimmarna innehöll duplobyggande (rafsande)....


...och pärlhalsbandstillverkning.


Vi hann också facetima med mormor och morfar en stund innan det blev dags att gå ut i det fina vädret. Ruben, som låg nedbäddad i vagnen, somnade gott innan vi hunnit till postlådorna ens. Noomi fick bli dragen på skranan och vi satte kurs mot pulkabacken. Ett stopp vid korsningen blev det. Noomi upptäckte ett traktorspår i snön som såg ut som en våffla, det ville hon känna på. Sen hörde vi en hackspett som vi lyckades lokalisera högst upp i en asp i trädallén ned mot folkhögskolan.


Efter lunch packade vi oss iväg och körde in till stan, till Pilgatans bokcafé. Det var familjedag där idag med barnteater. Karin Larsson från Ögonblicksteatern spelade Vem är vad, en av Stina Wirséns vem-böcker som är så bra. Skådespelaren hade jättefina, handgjorda dockor som hon spelade med och figurerna var välbekanta för Noomi som gillar böckerna. Även Ruben tycktes uppskatta föreställningen, en låda grötpinnar att mumsa på under tiden bidrog kanske till hans lugn en del:)


Självklart fikade vi också! Är man på ett bokcafé så hör det ju liksom till. Jag åt en nybakad toscakaka som var fantastiskt god och Noomi valde en chokladskorpa. Vi köpte med oss vem-boken, som teatern handlade om, för dem hade vi inte sen tidigare.


Efter teater och fika blev det handling på Willys på Söderslätt med båda barnen i kundvagnen, ett väldigt smidigt sätt att sköta mataffärsbesök på, har jag kommit fram till. Sen åkte vi till Tegskyrkan för att vara med på karneval! Det var riktig fest i kyrkan idag. Först olika workshops där man kunde göra fina karnevalsdekorationer, marracas, huvudbonader, ansiktsmålning och ett bord med snacks och bål. Noomi och jag gjorde varsitt diadem med glitterbollar och tyll på, Ruben kröp runt på golvet och försökte äta nedfallna pärlor, så tillslut blev han förpassad till selen.
När alla gjort sig karnevalsfina och färgsprakande tågade vi in i kyrkan för en kort gudstjänst för barnen. Vi fick lära oss flera sånger med rörelser till och Noomi var så engagerad, hon trivdes verkligen!
Som grand finale sprutades det ut guldkonfetti över alla, otroligt festligt!


Ja vilken dag! Noomi slocknade i bilen på väg hem, inte så konstigt med tanke på allt vi har haft för oss idag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar