fredag 10 februari 2017

Att få fira en 4-årsdag

Idag fyller Noomi fyra år! Det känns så ofattbart att hon blivit sååå stor, att det gått hela fyra år sen den där februaridagen i Sollefteå som vi aldrig glömmer, då hon under stor dramatik fick komma till världen. Älskade lilla mirakelbarn!

Noomi har hela veckan varit fast besluten om om att hon redan fyllt fyra, i söndags på kalaset gjorde hon det menade hon. Därför funderade Noomi på om det var idag hon skulle fylla fem? När hon fyller fem ska hon nämligen få börja äta lördagsgodis har vi sagt, så det är en stor milstolpe för henne, hehe. Men tillslut kom vi i alla fall överens om att idag var det ju fyraårsdag på riktigt.
Noomi började födelsedagen tidigt, hon vaknade i ottan och var uppe och åt frukost med Michael innan han skulle till jobbet. Sen har vi haft en skön och avslappnad ledig födelsedagsfredag. När Ruben sov förmiddagslur satt jag och Noomi i kökssoffan och tittade i fotoboken med bilder från när hon föddes och pratade om hur det var när hon var liten bebis. Vi tog fram hennes första kläder i storlek 44 och Noomi klädde på sin docka Labolina.

Vi hade bestämt att vi ska ge Noomi presenterna imorgon istället när vi är samlade hela familjen, men ett paket fick hon öppna. Det var en fin bok från kompisen Rut i Sollefteå, vi läste den direkt.

Födelsedagen bjöd på vackert och soligt vinterväder. Efter lunch kom vi oss ut och Noomi bestämde sig för att hon ville åka skrana. Så vi promenerade till pulkabacken, men fick vända om efter halva biten då vi glömt hjälmen, men till slut var vi där. 



Noomi och jag åkte en stund medan Ruben sov i vagnen. Sen vaknade han efter en stund och var inte allt för jättenöjd med att bara sitta i vagnen. Så vi promenerade hemåt och tog fram bebispulkan. Noomi var chaufför och drog runt Lillebror som såg väldigt belåten ut där han satt och tronade.




När vi avklarat dagens uteaktivitet svidade vi om till stadskläder. Humlan invigde sin nya kappa, ett reafynd från gårdagen, och vi körde in till stan med mål Konditoriet! Först körde vi dock bilen genom en väldigt välbehövlig biltvätt. 



På kondiset på Avion mötte vi upp Michael och så köpte vi födelsedagsfika. Det har blivit en mysig tradition att gå på kondis och äta bakelse på Noomis födelsedag. Även i år valde hon en grodbakelse och utbrast förtjust att grodtungan smakade hallon!



Nu sover födelsedagsbarnet i sin nya pyjamas som mormor och morfar kom med i paket. Imorgon är det dags för kalas igen!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar