tisdag 21 februari 2017

En dag i rörelse!

Noomi har fram tills igår tillhört den lilla ovanliga skaran barn som aldrig besökt ett lekland. Jag har instinktivt känt att det är en enda stor virushärd av snoriga barn, särskilt i februari. Men, igår utmanade vi immunförsvaret och hängde på Noomis förskolekompis Felix, hans lillasyster och föräldrar till det nyöppnade Leos lekland. Det hade endast varit öppet i två dagar så det var verkligen superfräscht!


Klockan 10 hängde vi på låset och redan då var där oroväckande mycket bilar på parkeringen. Dock är ju stället jättestort, så det upplevdes aldrig trångt någonstans. Noomi och Felix såg ut som om de hade kommit till paradiset och de satte genast av upp i första bästa rutschkana med Felix pappa hack i häl. Det var kanon att vara tre vuxna då vi hade två bebisar att kånka på också. Ruben och Felina hängde i varsin sele mest hela tiden, men storasyskonen sprang desto fler steg. Leklandet var ett gytter av klätteranordningar, rutchkanor, bollhav och mycket mer.
Strax efter 11 gjorde vi ett avbrott för lunch, men knappt var sista pannkaksbiten svald förrän Noomi och Felix var igång igen! När klockan var ett var vi föräldrar rätt trötta och strax innan halv två hade vi lyckats locka med oss barnen ut. Pjuh, det var riktigt intensiva timmar, blev toktrött på väg hem. Leklandet får tummen upp av oss, Noomi hade jätteroligt och det var fräscht och fint.


Vi hann bara vara hemma ett par timmar innan det var dags för nästa aktivitet, Noomis Volleybompa. Men när vi kom dit visade det sig vara inställt, så det var bara att traska hem igen.
På måndagkvällar är det cirkelträning i gympahallen uppe vid folkhögskolan (på samma ställe som Noomis gympa). Det är en kvinna i byn som leder det och det kostar 35 kronor per gång att vara med. Jag har bara kunnat vara med en gång i år, och det var verkligen roligt! Och jobbigt!! Men igår var det alltså dags igen. Så som avslutning på denna aktiva måndag blev det ett träningspass på över en timme. Kände mig mycket nöjd!! 

1 kommentar: