fredag 2 september 2016

En bra fredag!

Äntligen, en lugn och mestadels trevlig hemmadag med småkottarna. Någon slags balans infann sig och trots att vi vaknade tidigt, blev det en väldigt trevlig dag för oss alla.
Dock var Noomi hemskt olycklig imorse när Michael åkte till jobbet, superledsen verkligen. Stod och vinkade uppifrån badrumsfönstret med tårarna sprutandes... Hon lugnade sig ganska snabbt som tur var och vi kunde påbörja morgonbestyren.


Efter frukost byggde vi Duplo en bra stund. Det är en av mina favoriter i leksaksväg, jag kan verkligen gå all in med byggandet. Sen finns det så fina färger och roliga varianter av klossarna nuförtiden. Blev väldigt nöjd med min trevåningsdjurtransport, Noomi körde djur från hagen till sommarbetet med den. Även pastellhusvagnen blev en hit, en hel liten Duplofamilj rymdes i den.



Den här lille Rubinkillen överraskade oss med att sova i vaggan och vagnen två pass idag! Mysigt att få lite egentid med Humlan undertiden, vi hann både laga lunch (ja, värma köttbullar och koka makaroner) och leka glasskiosk med glassduplot.



Vi har också bakat idag, Rawbollar blev det. Det var länge sedan Noomi var med och bakade nu så det tyckte hon var roligt. Men när hon hade rullat tre bollar, 2 ärtstora och en stor som en pingisboll, ville hon bara slicka av skeden vi använde till att ta upp smet med.... haha, alltid spännande med barn i köket, men en stor tallrik rawbollar blev det till slut.



På eftermiddagen var vi ute. Tog en promenad bort till postlådan, lekte i sandlådan och kollade hur långt lejongapen kommit i pallkragen (flera utslagna nu!).

Det här med kvackteatern som Noomi kom på häromkvällen blev verkligen en succé. Hon underhöll sin lillebror en bra stund nu på eftermiddagen medan jag fredagsstädade lite.
Underbara småkottarna mina som varit så mysiga idag!


Till slut kom en efterlängtad pappa hem, kramkalas blev det!
Noomi hade plockat en bukett blåklockor till pappa som väntade på köksbordet.
En fin start på helgen!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar