torsdag 30 juni 2016

Sommarlov för Humla och promenad i vår by

Idag var Noomis sista dag på Kornet innan hennes "sommarlov", vi kallar det lov, för hon vill ju så gärna vara skolbarn. Nu väntar ett gäng veckor med mycket tillsammanstid hemma, med tanke på Humlans humör ut i mellan, så hoppas jag verkligen att det kommer att funka, just nu har räddningen varit de där 15 timmarna på förskolan... Men, nu ska vi inte tänka negativt, utan se fram emot en mysig sommar som vi ska fylla med roligheter.

Vi har inte jättemycket planer för sommaren, men en del tid hos mormor och morfar i stugan blir det såklart, sen ska Michael bygga oss ett uterum på gården, så han har nog det han gör ett antal veckor... I slutet av Michaels semester åker vi ned till Göteborg.


Vi har fått nya grannar som flyttade in i sin sommarhage mitt emot oss för några veckor sedan. Två vackra hästar som Noomi har döpt till Klara och Tobbe. Fast jag skulle nog säga att det snarare är två Tobbe...
Det är spännande att ha hästar som granne och vi går ofta och hälsar på dem.


Flera av våra grannar har höns också och det brukar vi också titta på när vi är ute och promenerar i byn, Humlis och jag. Noomi vill alltid att jag ska läsa den här skylten för henne...


Vår lilla odling hemma på gården har börjat ta sig. Vi satte några olika kryddor, morötter, rädisor, sallad och blommor i pallkragar. Idag skördade vi lite sallad och piggade upp falukorven med. Rädisorna är snart färdiga med. Vad roligt det är att pyssla om sin lilla lott förresten, Noomi och jag är där flera gånger om dagen och vattnar lite, tittar om det hänt något sen senast och mumsar lite basilika. 


På tal om barn och rutiner... den här myrstacken stannar vi ALLTID och kikar på. Noomi tycker att det är spännande att se vad myrorna har för sig, om de bär något stort barr eller om alla har gömt sig nere i stacken om det är ruggväder.


Rubinoj sov gott i bärselen under vår promenad.



En glad Humlis som fått sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar