söndag 5 juni 2016

Hurra för en födelsedagsmorfar!

När jag klev ut i solen imorse, efter en sån här skön sovmorgon till strax efter 8, mötte jag Noomi ute på gården. "Morfar fyller år idag", meddelade hon glatt!
Noomi sover som vanligt inne hos mormor och morfar när vi är här och hon hade varit vaken en stund redan. De har ju sina rutiner med frukost i sängen, läsa böcker och mysa. Snart får det nog bli dags för inskolning av Ruben också...

Så, idag har vi alltså firat morfar som fyller år. Grattis på 49-årsdagen råkade mamma säga, första siffran felade lite, men egentligen var det nog närmare sanningen, för maken till pigg och vital morfar får man leta efter. Medan vi ställde till med kalas, bakade tårta och bullar och dekorerade, tog han sig en springtur. Sen har vi sjungit och hurrat, frossat i nybakade bullar och Budapestrulle. Morfar fick flera fina paket av oss, och Noomi hade gjort en pärlplatta.

Michael och jag tog en lång och skön pw på eftermiddagen med Ruben i vagnen. Under tiden fick Humlan provsitta morbror Björns vattenskoter och strosa runt i viken med mormor.

En riktig gomiddag har vi ätit idag också. Pulled pork som stått och gottat sig hela eftermiddagen med goda tillbehör. Till efterrätt gjorde vi en variant av tiramisu med rabarberkompott, inte tokig alls!

Nu säger vi godnatt efter en lång och härlig stugdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar