lördag 4 juni 2016

Forskningsbebis

Ruben är med i en forskningsstudie på barnkliniken, den handlar om att man vill försöka utveckla modermjölksersättning för att ännu mer likna den äkta varan med alla dess braigheter.
Ruben som helammas är med i kontrollgruppen. Igår var vi på första besöket på barnforskningen på NUS, det tog nästan två timmar allt som allt. Det jobbigaste för Lillen var att han skulle vara fastande en timme före besöket, så han blev lite grinig emellanåt. Men barnsjuksköterskorna som jobbade där hade varit med förr. Medan vi satt med Marie och fick information om studiens upplägg tog syster Carina med sig en illvrålandes Ruben. Han tystnade direkt, de gick och hälsade på damerna i personalrummet och Rubinoj var plötsligt lugn och glad igen.

Ruben blev mätt och vägd, det kollades huvudomfång, blodtryck och mätte hans underben. Sen fick han ligga i en liten kapsel i en stor maskin som mätte hans kroppssammansättning. De tog också blodprover (självklart med bedövningskräm innan) och sen fick Ruben äntligen amma. Då njöt han kan jag lova. Han åt från ena bröstet och jag fick pumpa ur det andra, det blev 80 ml, som skickas på analys.
Vi kommer att göra besök regelbundet under Rubens första år och ett uppföljande besök när han är 6 år. Dessutom ska vi föra matdagbok hemma en gång per månad och anteckna hur många gånger per dygn han bajsar. Lite pyssel, men roligt att kunna bidra till forskning och allt positivt det medför.

Noomi, som också var med igår, tyckte att det var toppen på barnforskningen. Hon lekte med alla roliga leksaker i korridoren och blev bundis med Carina. Humlan fick en jättefin liten gosedjurskatt av henne för att hon var så duktig och tålmodig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar