lördag 18 juni 2016

Västerbottens museum och Noomi som katt

Det har milt uttryckt varit en rätt så regnig dag här idag. Och vad passar väl bättre en  sån dag än att gå på museum?!
Vi åkte till Västerbottens museum och tittade på en fin fotoutställning med fotografer som skildrar 4 olika världar på samma klot. Från en kolgruva i Indien till "pinnmannen" i Norrbotten. Vackra bilder och speciella historier, rekommenderas att se om ni har vägarna förbi Umeå!

Vi utforskade också barndelen av museet, Noomi fattade tycke för en gammal gunghäst med riktiga tömmar och stigbyglar. En jättecool gunghöna fanns det också. I sagovärlden som håller på att byggas upp får barnen själva bidra med egentillverkade sagoväsen från ateljen. Idag var temat tomtar, Noomi och jag gjorde en liten tomte som fick flytta in  bakom en gren framför ett skogsrå. 

Det fanns ett jättefint café på museet också, tydligen med i White guide café. En massa gott, hembakat fanns att välja på och stort utbud av löste från Brunkullan (uppskattas av teälskare som jag!). Noomi valde en rawboll (!), det var sannolikt den rosafärgade kokos en som lockade. Men god var den, liksom Michaels chokladtårta och min kokos/limekaka.

Hade det inte regnat så in i vassen hade vi gått runt i utedelen av museet också, där kan man bland annat besöka djuren och få vara med vid matningen av lammen och kalvarna. Men det sparar vi till nästa gång!

På hemvägen stannade vi till i Ersboda för några inköp. Kläder till Michael (till dopet!), en ursnygg, rosa flytväst till Humlis, en mobil till skötbordet till Rubinoj och slutligen en grästrimmer. Till mig då naturligtvis som är gräsmatteansvarig:)

Det blev något mellanting mellan sen lunch och tidig middag på nya Max vid Ikea sen för att stilla en akut hunger. Där hade de ansiktsmålning för barnen och plötsligt delade vi bord med en jättefin katt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar