måndag 27 juni 2016

Midsommarafton

Midsommar firade vi i Bredviken, älskade stugan som man alltid längtar till. Vi åkte ut redan på torsdag eftermiddag med matkassar fyllda med en massa godsaker.

På midsommaraftons förmiddag förberedde vi en sillunch, eller snarare en buffé med  ett gäng smarrigheter. Noomi och morfar plockade blommor och gjorde en fin krans till Humlan.


Vännerna K-G och Kerstin och min morbror Hans-Erik kom till lunchen som vi fick njuta av inomhus, det var inte riktigt äta-ute-varmt nämligen.
Efter lunchen åkte vi in till Nordingrå hembygdsgård för att vara med på midsommarfirandet där. Humlis hade läst Pelle svanslös firar midsommar flera gånger under veckan, så dans kring stång kändes viktigt. Det var mycket folk vid hembygdsgården och VARMT. Ruben fick ligga i bara blöjan. 
Noomi hade nog inte riktigt förstått vad det var för slags dans man skulle dansa, hon såg nog framför sig Funky kids (en dansklass hon gick i Göteborg), så först ville hon inte. Men efter att ha spanat en stund på de som dansade, ändrade hon sig och hon och morfar hann vara med en stund i slutet.



När vi skulle åka hem igen var det sådär supervarmt i bilen som hade stått i solen hela tiden. För att inte stackars Ruben skulle få värmeslag där i baksätet brassar jag AC:n på 18 grader och fullt blås. Inte så bra och hej mjölkstockning. Fick ont i högra bröstet och kände mig ruggig och öm i kroppen framemot kvällen, men tack och lov blev det inte värre än så och dagen efter kändes det bra igen.

När vi kom tillbaka till stugan satt vi ute och fikade jordgubbssaft och vispgrädde.



Dagen gick och vi tog en promenad i viken. Så småningom blev det middagstid, mycket ätande på midsommar:). Grillade kycklingspett med goda tillbehör smakade utmärkt. Det blev en  tidig kväll i säng för mig och Ruben som behövde kurera mjölkstockning.



Hoppas ni haft en bra midsommarhelg ni också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar