onsdag 29 juni 2016

Att förstå sig på sin Rubinoj....

Ruben, vår Ruben, inte alltid lätt att veta vad du vill. Vår lille kille unnar sina föräldrar fortsatt fantastiska nätter, och de blir bara bättre och bättre. De senaste dagarna har han sovit i ett sträck fram till 4.30, och imorse nytt personbästa med 5.30. Hurra verkligen! Sen beror det lite på om vi har ställt väckarklocka eller inte för att åka till föris, men nästa gång han vaknar brukar vara runt 7-8-tiden.

Dagarna däremot har vi haft det lite kämpigare med på sistone. Ruben är svår att somna och efter mycket ammande/snuttande och gungande med vagnen sover han ytligt och är väldigt lättväckt. Ofta blir det några turer tillbaka till vagnen för att gunga mera, och sovstunden blir inte särskilt ofta längre än 45 minuter. Ruben verkar vara väldigt ljuskänslig också när han sover, brukar därför låta honom sova i vagnen som står i hallen på dagarna. Då är det ganska långt ifrån köket och slamret med diskmaskin och sånt. Men det känns ändå som att han skulle må bra av att sova lite mera på dagarna, som att han är övertrött och inte kan komma till ro därför.
På promenad med vagnen sover Ruben också gott, men så fort hjulen stannar vaknar han. Bärselen har vi testat med varierande framgång, idag blev han nöjd och somnade faktiskt till slut. Först fick han sitta framåtvänd och vara med när jag bakade, sen när han blev tröttgnällig vände vi honom mot mig och då somnade han efter en stund.

Ruben tycker mycket om att ligga på skötbordet och titta på mobilen. Det är en bra avledningsmanöver när han är sådär otröstlig. Då blir han plötsligt jättenöjd och glad, skrattar och mår gott. Men när vi lyfter upp honom igen börjar vrålandet på nytt. Igår provade mormor att lägga honom på skötbädden i babygymmet istället, men den gubben gick inte....
Helst vill han såklart ligga vid bröstet hela tiden. Det är Rubinojs absoluta favvoställe i alla lägen. Där sover han gärna en stund också, men försöker man lägga ned honom vaknar han direkt.

Underbara, goa Lillebror Ruben, här i sin språnkans nya kepa som mamma reafyndat i veckan!

2 kommentarer: