onsdag 1 juni 2016

7-veckorsrubinen

7 veckor gammal idag, tiden går fort, men samtidigt känns graviditeten så väldigt avlägsen... Ruben har ju sin självklara plats i familjen och förgyller verkligen våra dagar. Det är himla mysigt med en bebis igen!

Ruben, eller Rubinoj som vi också kallar honom, är en nöjd och glad liten kille. Sover fortfarande en stor del av dygnet, men under de vakna stunderna får vi både leenden och skratt. Han tycker mycket om att ligga på skötbordet, kissar dock på mig åtminstone en gång per dag, så själva blöjbytet går i raketfart - sen när det är säkrat kan vi filosofera och prata lite också.
Sista veckan har Ruben börjat med flera ljud som han kommunicerar med. A-giii och A-gooo bland annat.

Tillväxten är det inga problem med om man säger så. Jag ammar enbart nu och gräddmjölken har gett resultat i form av både dubbelhakor och goa veck på låren (på Ruben alltså:) Till och med underarmarna är liksom uppdelade med ett antal veck!
Vi har börjat nosa lite på kläderna i storlek 62, och åtminstone bodysarna passar riktigt bra.

De varma sommardagarna har hållit i sig. Idag höll vi till på jordgubbsfilten i skuggan under en av björkarna när vi hämtat Humlan på föris. Stackars Noomi var helt överhettad när jag hämtade henne, de hade otroligt varmt inne på förskolan. Hon slukade två glas saft i ett svep och sen läste vi böcker och hade det skönt.
Noomi satt en stund i sandlådan också och gjorde lite sandkakor. Två gånger lyckades hon ramla baklänges från kanten och det blev ett himla liv. Som tur var föll hon mjukt i gräset...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar