fredag 7 februari 2014

På-stan-dag

Imorse ville Humlis gå upp redan före fem. Suck. Efter ett katastrofalt blöjbyte på badrumsgolvet med en ålandes, vrålandes Noomi och hot om att lägga ut henne på annons kom mormor som en räddande ängel. Och Noomi blev nöjd. De gick im till mormor och la sig för att läsa böcker. Jag fick sova!
Så, Humlan hade en mysig morgon med mormor och morfar, leka, läsa och fika i sängen. Vid tio vaknade jag till liv och satte igång med kaladförberedelser. Ugnen gick varm under två timmar, men sen var det mesta klart.

Sen åkte morfar på båtmässan och vi tjejer gick till ett litet sushiställe på Lindholmen och åt lunch. Noomi sov dock i vagnen, så ingen sushi för henne den här gången. Vi trotsade regnet och tog båten in till stan. Gick i flera affärer och stannade en lång stund inne på Gudrun Sjöden (mormors favoritaffär). Humlis satt tålmodigt i vagnen. Sen tog vi en fika på le pain francais och vilade fötterna ett slag. Det blev en riktigt gedigen stadstur. Noomi lessnade till slut på att sitta i vagnen men då kom morfar och mötte upp oss och kunde bära. Då såg Noomi otroligt belåten ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar