måndag 10 februari 2014

Grattis på födelsedagen!

Idag, klockan 16.55, fyller Noomi ett år. Det känns så ofattbart att vi har fått njuta av vår lilla humla i 365 dagar. Konstigt att tiden gått så fort men ännu mer konstigt att det faktiskt funnits en (ganska lång) tid utan henne också. Humlis är allt som oftast är en glad och gosig tjej, men har också skinn på näsan och kan vara både envis och temperamentsfull.
Noomi äter numera endast mat om hon får äta själv. Gröt och yoghurt får vi mata henne med, men försöker man hjälpa till med en potatisbit eller lite gryta på skeden kommer det snabbt ut igen.
Humlan kan stå och gå längs möbler. Hon har släppt händerna och stått själv någon sekund, men jag tror det dröjer någon månad tills hon börjar gå.
Det bästa Noomi vet är när vi läser böcker. Hon pekar mot sin bokhylla och vill att man tar fram "knacka på", "bebis tittut" eller boken med tama djur för att nämna några.
Noomi sa mamma för ett bra tag sen, men nu är det glest mellan gångerna. Pappa/babba säger hon desto oftare. Babba betyder lampa tror vi. Noomi vet hur kossan låter (booooo), hunden (vovvovo) och katten (maaaa med ljus röst).
Vår ettåring har rytmen i blodet och älskar musik. Dansa och spela äggmaraccas är roligt och hon sjunger ofta med när vi sjunger.

Noomi har varit trött idag efter allt kalasande, men vi har varit nere i spa en bra stund. Busat i bassängen, ätit apelsinbitar och myst i varma bubbelpoolen.

Grattis på ettårsdagen älskade Noomi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar