måndag 12 december 2016

Vinterresan och bibblobesök

Igår gjorde vi en trevlig aktivitet tillsammans hela familjen, vi var på en musikföreställning för barn inne på biblioteket/Väven i stan. 

Det var premiär för Ruben att gå på föreställning, Noomi är väldigt rutinerad :)



Föreställningen hette Vinterresan och spelades av två personer. De använde sig utav en massa olika instrument, bland annat en stor xylofon i form av en spark. Temat var förstås vinter och snö. Snö, på en massa olika språk och i olika uttryck.



Barnen i publiken fick delta aktivt i flera nummer, hjälpa till att spela olika instrument och Noomi fick vara med i en liten stjärnorkester. Då var hon anddäktig vill jag lova, hon tyckte nog att det var superpirrigt att stå där framme, men när hon kom tillbaka till oss var hon SÅ stolt. Och vi också såklart, underbart att se hur glad hon var över att ha vågat.



Ruben var nöjd och glad hela tiden, 45 minuter långt var det ändå, så det var uthålligt av honom. Man såg att han gillade musiken, lite läskigt i början innan han vant sig vid ljuden, men sen såg han ut att njuta!



Efter Vinterresan passade vi på att vara en stund på bibliotekets superfina barnavdelning. Noomi kramade en räv (hennes favoritdjur)...


...och läste böcker med pappa. Vi har faktiskt aldrig lånat hem böcker tidigare, Noomi har nog inte ens förstått att man kan göra det, så hon blev jätteglad när vi berättade det och hon fick välja några att ta med hem.

Ruben hängde i bebishörnan bland kondisbitarna. Som ni ser har han inte riktigt förstått det här med hur man läser på ett civiliserat sätt, än så länge är han en bokslukare i ordagrann bemärkelse.



Berättar mer om helgen imorgon. Nu måste jag passa på att sova. Michael jobbar inatt och när jag är själv med barnen sover vi ofta ganska uselt tyvärr . 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar