fredag 30 december 2016

Att ha jullov!

Ja, vi är på jullov i Kramfors, jag och barnen. Vi har varit här sen annandagen och ikväll åker vi hem till Strömbäck för att fira nyårsafton i Festhuset. Men, hehe, sen åker vi tillbaka med mamma och pappa till Kramfors igen på söndag och stannar till fredag. Michael jobbar i Sollefteå nu en vecka, och då är det så himla skönt att vara här och ha sällskap och hjälp med barnen. Hoppas de inte blir heelt toktrötta på oss.... Men att umgås med barnbarn är helt säkert både avstressande och blodtryckssänkande!

Kolla in den här lilla plutläppen!! Kära nån så vansinnigt gulligt och pussvänligt. Bild från tågresan i måndags.


Här är samma godbit på plats hos mormor och morfar. Finrummet som har förvandlats till lekrummet, ullmattan är ju så mysig att sitta på! Ruben har på sig en ny, gosig velourdress, reafynd från Polarn. Båda barnen har vuxit ur en massa kläder på sistone, så mellandagsrean kom lägligt.


På jullov ska man sova länge på morgonen, det har vi gjort varje dag! Jag trodde inte att det skulle hända med småbarn i familjen, men det är  faktiskt veckans sanning. Mamma och pappa var lediga två dagar och de morgnarna är förstås extra lyxiga då Noomi sover hos dem. Ruben har skaffat sig en dygnsrytm som innebär sena uppesittarkvällar, men sen sover han som en stock precis hela nätterna (och halva förmiddagarna), vid halv tio-snåret har vi vaknat. Jag är evigt tacksam över att han sover så bra på nätterna!


Morgonmys!


Glad, alltid glad! Ruben är vår lilla solstråle mest jämt. 


Igår gick vi och hälsade på Åsa. Fick gott fika som alltid och Ruben tronade i finsoffan, ätandes majskrokar på livet.


Noomi och Åsa läste böcker. Jag fyndade en hel hög barnböcker på Erikshjälpen härom dagen, alltid roligt med lite nytt till bokhyllan.


Det här fotot skickade vi till pappa Michael när vi skulle gå hem från Åsa. Vilken rikedom de är, dessa två små juveler. De gör en regelbundet gråhårig, men ännu oftare översköljs man av tacksamhet och djupaste kärlek.


"Tänk att mormor jobbar på biblioteket" utbrast Noomi igår när vi var där och hälsade på. Ja vilken lycka! Vi utforskade barnavdelningen en stund, lånade en hög böcker och Noomi provade att gå in i elefanten Gockar som ni ser på bilden här;


Ja det är härligt med jullov! Gott att slippa skynda iväg till Föris på morgonen och mysigt att vara en massa med mormor och morfar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar