måndag 19 december 2016

Glimtar från helgen

Redan måndag igen och väldigt väldigt snart JULAFTON! Det är mycket tankar och funderingar här hemma kring tomten, när kommer hen och NÄR ska det ligga paket i julstrumpan som hängt i Noomis rum de senaste veckorna...?

I helgen påbörjade vi lite julbak och konfekttillverkning. Noomi var mer än behjälplig i köket och i vanlig ordning blev det mycket fokus på provsmakning, slicka bunken och få en liten liten smula till. Vi hade lite otur med några av grejerna, skyller detta på en kass karamelltermometer, så komposten fick både hallonfudge och hemmagjord mandelmassa. Så kan det gå ibland.
Nåväl, några sorter blev trots allt lyckade, det är ju svårt att misslyckas med Rocky road till exempel...

Helgen har också bjudit på soligt väder (de få ljusa timmarna mitt i dagen) och vi passade på att åka pulka både lördag och söndag. Tur var väl det, för nu är det plusgrader och bara en massa is på vägarna...





I lördags hann vi med en liten fikabjudning också. En familj i grannbyn som har två av sina barn på samma förskoleavdelning som Noomi som vi har lärt känna kom förbi. Barnen lekte och röjde runt och vi vuxna kunde sitta och fika i godan ro.

Strömbäck i vintersol;



Och Lillhuset med snö på taket...


Hoppas ni också haft en bra helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar