onsdag 2 november 2016

Så här blev Rubens rum!

Häromveckan spikade vi upp tavlorna och nu känns Rubens rum ganska färdigpyntat. Vi tycker att det blev himla bra, och Ruben (och Noomi) verkar uppskatta lekrummet!

Så här ser det ut när man står i dörröppningen. Ruben har det minsta sovrummet på övervåningen, men det är nästan 11 kvm, så helt ok i storlek.


En mjuk matta på golvet är skön att sitta och leka på, och tippar man omkull gör det inte ont. Det här är en av Ikeas superbilliga mattor, och med tanke på att Ruben fortfarande kräks rätt ofta, känns det ganska klokt att inte lägga för mycket pengar på just den biten....


Till vänster innanför dörren står en Hemnes dagbädd. Vi har ju ofta nattgäster och då är det bra att Rubens rum även kan användas som gästrum. Det dröjer nog ett par år innan Ruben kommer att sova här själv...


På sängen ligger det vackra lapptäcket som gudmor Vide har sytt. Kuddfodral från Ikea.


Ovanför sängen hänger ett ullhjärta som jag köpte på en hantverksutställning i Ullånger i somras. Jag kallar den för ullhuvudet och tycker att den passar vårt eget lilla Ruben ullhuvud så bra.


Väggarna är målade i två olika nyanser av brun/ grått/ beige. Lite potatisfärgad, dämpade och väldigt behagliga toner.
På golvet ligger en madrass som fått ett överdrag sytt i ett linnetyg ( tack mormor ). En massa kuddar och ett fårskinn gör det till en perfekt myshörna. Tavlorna på den mörka väggen kommer från Bloomingville, luftballongen som hänger i taket är från Jollyroom, Alice & Fox tror jag märket heter... Den gamla skolplanschen på Josef och hans bröder har Ruben fått i present av moster Emma . 


I fönstret står en R-lampa och en kaninlampa och ger mysigt ljus.


På väggen ovanför byrån hänger Rubens gröna stringhylla som han fått av mormor och morfar i doppresent. Perfekt att ställa alla fina småsaker och övriga doppresenter i.
Lampan är en bordsvariant av Eos fina fjäderlampa, en stor hänger taket.


Affisch från Jollyroom. Bokstäver ''design letters" , Arne Jacobsen.


Det var en liten glimt från Rubens rum. Det känns väldigt roligt att han också har fått fint inne hos sig och vi har suttit på mattan och lekt flera gånger den här veckan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar