fredag 18 november 2016

Hemmafredag med Vattenpölsjakt och play-doh-bak

Fredag är oftast en hemmadag för mig och barnen. Noomi har ingen förskola och vi har inga andra stående aktiviteter heller på fredagar. Mathandling och tråkgrejer som veckostäd och tvätt försöker vi få bortgjort tidigare under veckan.

Idag har det varit en väääldigt grå och regnig dag hos oss, det har knappt blivit ljust på hela dagen, snöresterna på marken ser deppiga ut och den fina pulkabacken är ett minne blott och helt grön igen.
Men - inga sorger för det! Noomi kunde nämligen under vår promenad efter frukost ägna sig åt en av sina absoluta favoritsysselsättningar; VATTENPÖLSJAKT! Iklädd full regnställsmundering gick hon sen all in på alla vattenpölar, hoppade, stampade, vadade igenom dem och satte sig på rumpan i dem. Förtjusta tjut när hon hittade två jättestora och jättedjupa pölar borta vid postlådorna...





Vi gick hela Lilla rundan. Inte så liten dock när man är tre år, men runt kom vi efter obligatoriska pauser vid Trollebron, Stora stenen och skogspartiet där man hittar de bästa svärden (att ha vid trollebron, om trollet skulle hitta på att kika fram).

Vi var ute en dryg timma och Humlan sa snusförnuftigt; "det är skönt med frisk luft". Men sen var det gott att komma in i värmen igen.
Dagens andra programpunkt var play-doh-tillverkning. Jag hade äntligen kommit mig för att köpa Alun på apoteket, så nu var det bara att sätta igång. Noomi tyckte såklart att det var jättespännande att få hjälpa till att hälla i mjöl och salt, välja färger ur mammas baklåda. Jag fick världens flashback från barndomen när jag kände den karakteristiska doften och knådade den varma degen...
Sen hade Noomi såklart underhållning ett bra tag med sina degar, att göra änglahår (eller köttfärs) i vitlökspressen tyckte hon var superkul!



Dagen har rullat på, vi har suttit på vardagsrumsgolvet och byggt duplo. Något som vi alla tre tycker är väldigt roligt. Noomi bygde en jättehög höst med plats för en hel duplofamilj, jag bygde en husbil och Ruben satt och slickade på en duploglass. Alla nöjda och glada.

Nu har vi haft fredagkväll, ätit god middag under ovanligt lugna och trivsamma förhållanden. Dagens hjärtat-i-hallsgropen-moment skedde dock just innan vi skulle äta. Noomi var ganska uppe i varv och busade med Ruben som satt i sin matstol i köket där jag stod och lagade mat. Michael hade just gått ut i garaget med en grej. Plötsligt hör jag duns och skrik och matstolen och båda barnen ligger på golvet. Jag blev alldeles kall inombords, vi har stenhårt (och livsfarligt) klinkergolv i köket, inte snällt alls mot bebishuvuden. Noomi hade lyckats välta Rubens stol, men som väl var tippade stolen så att Rubens huvud togs emot av Noomis arm. Tack gode Gud alltså! Allt gick bra, Ruben skrek bara pyttelite, för att han blev rädd förmodligen, men Noomi var desto mer otröstlig. Stackars liten, jätteskamsen förstås. Men förhoppningsvis är hon mer försiktig i fortsättningen och vi får övervaka buset ännu bättre.

Slutet gott, allting gott, och en mysig fredagkväll följde.

Imorgon ska barnen, ja båda (!) ha barnvakt några timmar på eftermiddagen. Spännande!

Önskar Er alla en trevlig start på helgen!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar