måndag 14 november 2016

Att fylla 7 månader


Igår blev den här lille killen 7 månader, ofattbart vad mycket som hinner hända på drygt ett halvår...

Ruben är en glad och mysig bebis som gillar att vara med där det händer. Till exempel att få sitta i barnstolen i köket invid bestickslådan och rafsa runt bland skedar och mått när mamma lagar mat. Eller att få sitta med på golvet när storasyster bygger Duplo, då har han fullt sjå att klämma och känna på varenda bit, och Noomi i sin tur, har fullt upp med att skydda sina byggen från klåfingrig lillebror. 



Nu har Ruben börjat äta och smaka annat än bröstmjölk sen några veckor tillbaka. Gröt till frukost, ofta mat till lunch och middag om vi är hemma. Det är en väldigt praktiskt period just nu, passar det att ge honom mat så gör vi det, och är vi på vift eller inte har hunnit fixa lämplig barnmat så går amning precis lika fint.
Välling har vi provat att ge Ruben i ett av många försök att få till bättre nattsömn, men det verkar han inte gilla. Nä, han är nog en grötkille!
Idag fick han prova avokado till mellis, det var uppskattat. Banan är en annan favorit.



Ruben har ett himla gulligt joller just nu. DADADA, BABABA säger han med hög röst. Han försöker imitera när vi säger "pappa" och blir jätteglad när vi svarar honom med liknande ljud.


Ruben har haft en period nu sista månaden med lite sämre nattsömn. Han ligger första timmarna i sin egna säng, men sen är det hud-mot-hud som gäller och fri tillgång till bröstet. Priset man får betala när ens barn inte tar napp... Dagtid går det dock som hejsan med sömnen nuförtiden. Ute i vagnen är det som funkar bäst just nu och då kan Ruben sova mellan 45 minuter och 2,5 timme, det har vi inte varit bortskämda med tidigare, så det känns väldigt skönt att till slut fått ordning på.


Nu hoppas vi får lite ordning på kvällsrutinen för den här lillemannen, vi är lite i oftas där och Ruben sover gärna en stund på kvällen, vilket gör att han somnar sent för natten. 

Allt har sin tid. Vi får nog till kvällarna så småningom också . 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar