torsdag 13 oktober 2016

En Rubin på 6 månader!

Hurra för världens goaste lille Ruben som blir hela 6 månader gammal idag! Det är inte klokt vad tiden flyger fram... kändes som ganska nyligen ändå han var sådär nyföddhetsspäd, kläderna satt löst över benen och han var som en andra hud på mig dygnets alla timmar.
Nu är ju Ruben storkille! En stadig pjäs på 8,5 kilo med de härligaste lårvecken och knäkuddarna. Glad för det mesta och nyfiken på omvärlden, sträcker sig efter intressanta saker (mat!) han har spanat in och älskar att bli busad och lekt med. Han gillar när vi sjunger och får han bli hissad och flyga, ja då är livet som bäst!

Ruben sitter hyfsat stadigt nu, än så länge bara på mjukt underlag där det inte gör något om man tippar omkull, men han blir allt stadigare för var dag. Inga tendenser till att åla eller krypa ännu, och svårt att träna på det när ligga på mage är det värsta som finns enligt Ruben...
Vi väntar med spänning på att första risgrynet ska titta upp, för oj så han dreglar. Vi byter dreglis otaliga gånger per dag!

Det funkar lite bättre med sömnen dagtid nu sen ett tag tillbaka. En vanlig, lugn hemmadag när Noomi är på Kornet, brukar vi gå långpromenad med vagnen och där sover han gott. Häromdagen sov han i över två timmar, och det hör ju verkligen inte till vanligheten. Gick dit flera gånger för att kolla att han andades.
I somras sov Ruben nästan enbart i selen på dagarna, men nu sover han oftast i vagnen i hallen. Vi använder dock fortfarande selen flitigt, till exempel när vi är och handlar, eller när vi städar och grejar här hemma så hänger han i selen på min rygg. Sover gott till dammsugarsuset:)

Det var en liten lägesrapport om vår 6-månadersRubin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar