torsdag 6 oktober 2016

Barnforskningen, Pyttedans och ett städat hus!

Pju, det har varit en hektisk dag minst sagt! När jag och Ruben lämnat Noomi på förskolan fortsatte vi mot stan och Ica Maxi för att göra helghandlingen. Listan var inte superlång, men som alltid tar det längre tid än man tror.
Klockan 10 hade vi tid på barnforskningen , så vi stoppade kylvarorna i frysväskan och åkte direkt till sjukhuset.

Dagens besök på forskningen gick hur bra som helst! Ruben var på strålande humör och protesterade bara litegrann vid mätningen av längd. Och växer gör han minsann! Dagens resultat blev 66 cm på längden och 8 475 gram tung, lillklunsen:)
Förutom de vanliga mätningarna av längd och vikt undersöker de också blodtryck, knä-häl-mått, urin- och avföringsprov, sammansättning och mängd av bröstmjölken (rätt fet gissar jag...) och ett antal blodprover. Inför blodprovstagningen får Ruben bedövningssalva, så sticket gör inte ont. Däremot blev han lite irriterad över att få sin arm fasthållen. Ruben har ett besvärligt eksem på halsen och bröstkorgen, dreggelutlöst, och det fick han påtittat av en barnläkare idag. En av fördelarna med att vara forskningsbebis är just att vi vid behov får träffa barnläkare om vi önskar, i övrigt får Ruben eller vi ingen ersättning.

Ruben fick en present av syster Carina idag, en stor hundnalle i trikå från Geggamoja. Så fin!!

När vi kom hem från sjukhuset hann vi bara packa upp matvanorna och äta en snabb lunch innan det var dags att hämta hem storasyster. Torsdagar betyder Pyttedans, så ytterligare en resa till stan blev det nu på eftermiddagen. Noomi hade roligt på dansen, och likaså Lillebror där han hängde på min mage.

Nu är det dags för helg. Vi har städat hela vårt hus, en våning per dag, och vikt undan en massa rentvätt. Helgen är helt obokad så när som på en liten playdate på lördag, och det känns SÅ skönt!


Ruben på barnforskningen, i full färd med att äta upp sin dreglis....



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar