torsdag 24 december 2015

Julförberedelser och utflykt till Kont

 De sista dagarna har vi pylssat, fixat, handlat enormt mycket mat och förberett inför självaste JULAFTON som vi ska fira här hos oss i Strömbäck. Vilken lyx också att vi är lediga alla tre, gott om tid för allt som måste göras, men också gott om tid för roliga och mysiga saker.
I måndags var vi hos barnmorskan, Noomi och Michael var med också. Vi lyssnade på bebisens hjärtljud med dopplern, det tyckte blivande storasyster var spännande. Lite läskigt dock när mamma blev stucken i fingret, det kom till och med blod!
Bebis tycktes må bra där inne i magen, verkar växa så det knakar, åtminstone har magen gjort det de senaste veckorna. Känns som att jag kommer bli aaaaningens större den här gången...

Igår var Noomi hos frisören för att bli julfin. Det var en riktig pärs. Hon som har varit väldigt medgörlig tidigare gånger ville inte ens sätta sig i stolen. Det slutade med att Humlan satt i mitt knä, utan skynke, det vägrade hon hon, och tryckte huvudet mot axlarna. Det var inte lätt för den stackars frisören, helt jämnt blev det definitivt inte, men efter omständigheterna ok. Jag var helt genomsvettig när det var klart, och hårig....
När vi kom hem gjorde vi lunchmackor och fyllde termosen med varm choklad. Äntligen kom vi oss iväg till Kont, det vackra naturreservatet som vi bor så nära. Solen sken på oss och det infann sig någon slags julfrid där.
Noomi hittade en häst där bland stenarna, Galoffa hette den tydligen, och Humlan roade sig länge med att rida på och mata sin nyfunna vän.


 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar