torsdag 10 december 2015

Huset del 3!

 Så, dags att titta vidare i huset, eller vad säger ni?
Vi börjar på övervåningen!


 Allrummet/tv-rummet på övervåningen. Också ett väldigt stort rum, jag tyckte först att vi köpt alldeles för stor tv (60"), men det behövs verkligen kan jag meddela! Det här rummet har utvecklingspotential kan man säga, vi skulle vilja ha färg på väggarna och en stor matta på golvet bland annat.
 
 Här är barnbokshörnan som vi har gjort i allrummet på övervåningen ovanför trappan. Noomis tallrikshyllor som hon hade i sitt gamla rum har kompletterats med en av våra Billyhyllor. Ett riktigt litet bibliotek, för Humlan har mååånga böcker!
 
Kontorshörnan på övervåningen. Innanför skymtar ett till sovrum/gästrum. 
 

Här är husets hjärta, den fina trappan. Utrymmet under trappan har Noomi som parkeringsplats för sin dockvagn och trehjuling.
 
  
Så har vi kommit till nedervåningen. Här är vardagsrummet, stort och luftigt. Lite kalt på väggarna fortfarande, men tids nog hittar vi säkert något fint att sätta upp. De flesta möblerna hade vi sen innan, en jättematta från IKEA fick vi dock komplettera med, samt ett sideboard inköpt på Svenska hem här i Umeå.
 
En liten läshörna ryms också i vardagsrummet. Sideboardet heter Living för övrigt, gillar färgerna, naturliga och ombonade. 
 
 Här är matrummet som ligger intill vardagsrummet. Vi har ett mindre matbord i köket också, men när vi har gäster är det skönt att slippa se disken.
 
Så här ser matplatsen i köket ut. Stolar Lilla åland från Stolab i 4 olika färger, den fjärde står i ett hörn i matrummet för tillfället. Det runda ekbordet hittade vi på Blocket. Även här vore det trevligt med något på väggen för att göra det mer ombonat.
 

Noomis lilla kök står i köket, roligt för henne att ha något att leka med på nedervåningen också!
 
Och här ser vi själva köket, inte helt olikt det i lägenheten faktiskt.
 Tyvärr är ju hästskoformade kök lite småtrånga när man ska jobba flera samtidigt, speciellt om diskmaskinen ska fyllas på samma gång. Men, man kan inte få allt här i världen.  


Gästrummet! Husets nyaste och skönaste säng tror jag bestämt står här!
 
Här är Noomis och min favvoritplats - badkaret! Stort och rymligt, lyxigt att det är inbyggt också. På kanterna ryms både ljusstakar och godisskålen för mysbadet, eller muggar, kannor och alla ankorna när Noomi badar.
 
Och andra sidan av badrummet. Det här badrummet på nedervåningen är otroligt stort,  massa golvutrymme! Mycket att städa också i och för sig, men det är det helt klart värt! 

Några rum återstår att visa er! Vårt sovrum och husets uthyrningsdel där Michael har sitt biorum. Men det får bli ett senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar