fredag 3 juli 2015

Sista dagen hos dagmamman idag

Vet inte om jag skrivit det tidigare, men för en tid sen fick vi veta att Noomis dagmamma skulle flytta och inte jobba kvar som dagbarnvårdare. Ett jättetråkigt besked naturligtvis då Humlan har trivts väldigt bra där. Som tur var löste det sig med en plats på den förskola vi bor väldigt nära och som har gott rykte.
I början av augusti ska Noomi börja på Sagoskeppet, den ligger i ett lugnt och mysigt område intill kolonilotterna på gamla Lindholmen. Själva lokalerna är ursprungligen tillfälliga baracker för 20 år sen och ser väl inte mycket ut för världen, men det var fint inuti och vi fick en positiv känsla när vi hälsade på för några veckor sen. De arbetar mycket med drama berättade pedagogen på mötet jag var på, och jag fick känslan av att det är ett välordnat och uppstyrt ställe.
Naturligtvis kommer både Noomi och vi att sakna Jossan och Lakhima och även detas familjer, det blir så väldigt personligt hos dagmamma. Men fördelarna med förskolan är att vi slipper hämta och lämna med bil, Humlis och jag kan cykla dit på ett par minuter, och spar en hel del tid på det. Noomi får fler kompisar att leka med och hon känns stor nog att fixa det här med en större barngrupp.
Vi tror att Liten kommer att trivas bra, det kommer att vara en inskolning på tre dagar och det kommer nog att gå fint. Noomi är väldigt trygg och van att vara ifrån oss på dagarna.

Så ett litet semesterprojekt får bli att märka alla hennes kläder inför förskolestarten, tydligen måste det vara namn på allt, t.om. strumporna....

En fin bild på Humlis som Michael tog häromdagen. Lilla hjärtat, vad vi älskar dig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar