lördag 4 juli 2015

Botaniska och balkonghäng

Idag har jag och Humlis haft en dag på tu man hand då Michael har jobbat. Kändes som en flashback till förra sommaren då jag var föräldraledig och vi gjorde mycket utflykter jag och Noomi.

Vi packade en liten picknick och tog cykeln (vilken grej alltså!!) till Botaniska. Älvsnabben över till Rosenlund och sen swish upp för Linnégatan bara.
Noomi ville titta på fiskarna först, så det gjorde vi. Det finns en stor damm där med japanska kojfiskar, rätt stora, som är väldigt nyfikna och tama. Så där blev vi en stund. Så småningom promenerade vi upp till de stora grönområdena och slog läger inte allt för långt ifrån lekplatsen som Humlan gillar. Där finns det träskulpturer iform av urtidsdjur och Noomi kom på att hon kunde borsta tänderna på det krokodilliknande djuret. "Jag borstar noga", sa hon. Citat från tandborstningen hemma.

På tal om citat så fällde Noomi en otroligt dråplig kommentar när vi cyklade idag. Hon kom in på det här med vad som skulle hända om man blev påkörd av en bil...
- "Då dör man och slår huvudet. Då får man köpa ett nytt huvud. Ett (hello) kittyhuvud."

Vi stannade i Botaniska fram till kl 13 ungefär, och dessförinnan hann vi mumsa i oss det goda fikat. Kalla pannkakor med socker är inte fy skam!

När vi kom hem tog vi siesta på balkongen där det ofta fläktar skönt. Vi läste böcker, sjöng ur Krakel spektakel-boken, spelade memory och åt torskrygg till middag. Vid 17-tiden vågade vi oss ut igen och gick ned till parken här utanför huset. Noomi lekte med sin kompis och granne Matteo och vi fick även gosa lite med hans lillasyster som är 6 månader gammal. I nästan två timmar var vi ute och när vi kom in igen blev det raka spåret in i duschen för Humlan. Nu ligger hon här bredvid mig och snusar, väldoftande och o-sandig:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar