måndag 6 juli 2015

Salta bad på Vrångö

Igår fångade jag och Noomi det sista av den beryktade värmeböljan som Sverige har fått njuta av några dagar. Vi packade ryggsäcken med lunch och fyllde vagnen med picknickfilt och badkläder. Det blev en favorit i repris på förra årets badutflykt till Vrångö.
Precis som väntat var det fler som kommit på samma idé att åka ut till skärgården, men vi hade tur och lyckades få plats på både den spårvagn och färja vi siktat in oss på.

Väl ute på Vrångö promenerade vi till den barnvänliga badviken och slog läger. Humlan invigde årets nya badoutfit i form av uv-dräkt från POP med långa ärmar och ben. Solhatten fick sitta på hela dagen för solen stekte verkligen större delen av dagen.
Kanske känner Noomi av sitt ostkustska påbrå, för det här med att det är så mycket liv under havsytan är vi ju inte riktigt bekanta med. Det är tång, krabbor, maneter i olika färger, platta fiskar och massa snäckor. Först ville Noomi inte ens stå själv i sanden, det låg en del tång där nämligen. Men när jag hade övertalat henne om att den inte stacks kunde hon till slut ta steget och få känna sanden mellan tårna.

Humlan roade sig kungligt hela dagen. Vi grävde i sanden, byggde sandslott, och Noomi tog sig an en manet som låg i vattenbrynet. Labolina hette den tydligen och hon vattnade på den med sin lilla vattenkanna. Humlis var som alltid väldigt social och interagerade med några andra flickor där på stranden.
Självklart blev det även bad, det var  uppskattningsvis ca 19 grader i vattnet, så helt ok skönt.
Det första som hände när vi kom ned i vattnet var att vi såg en krabba. Sen vågade Noomi inte stå själv på botten längre utan klamrade sig fast i min famn. Till slut kunde hon tänka sig att sitta i mitt knä på botten, så lite badat blev det ändå.

Halv 5 var vi hemma igen, en riktig heldag blev det. På båten på väg hem hittade Noomi en kompis, en lite pojke från Tyskland i 2-årsåldern. Tydligen var det här med språket inget hinder, för oj var roligt de hade. När det hade härjat runt en bra stund fick Noomi sitta med hans familj och titta i en tysk pekbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar